1. Pitanje broj: #38043

    Postovani, interesuje me da li na klinikama u beogradu neko radi operaciju "gastric bypass" (zao mi je ne znam tacan naziv ove intervencije na srpskom jeziku) . Ako da, gde? Takodje vas molim da mi date razloge za i protiv ove operacije. Vec godinama unazad se borim sa prekomernom tezinom (pcos, insulinska rezistencija. . .) i sve dijete ili korekcije ishrane su izazivale jojo efekat. Unapred hvala! Pozdrav!

    Odgovoreno: 10. 09. 2009.
    • Poštovana,
      Ne znam da li se i gde se radi navedena operacija. U principu ova operacija nije laka za izvodjenje i ne retko ne daje ocekivane rezultate (ovo su glavni razlozi protiv operacije) . Takodje, moguce su i brojne postoperativne komplikacije te o izvodjenju operacije treba da se napravi itekako dobra procena od strane operatora.

      ass dr med sc dragan milic
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #38043

    • Marina milo 24. 09. 2009.

      Vec 5 godina je proslo otkak nisam uradila jednu takvu operaciju. Sa 135 kg na zeljenih 68. Osecam se izvanredno, tajna je biti veoma disciplinovan u prvih 6 meseci do godinu dana. Danas zaista zaboravljam da sam ikada operisana i rado cu svoja iskustva podeliti sa vama. Moj problem su vene. Cula sam za poznatog doktora u Nišu ali mi nije jasno o kakvoj se metodi radi. Molim Vas dajte mi vise informacija ili me uputite gde da ih pronadjem

Ostavite komentar