1. Pitanje broj: #36135

    Poštovani,
    Prije 3 mjeseca imala sam lasersku operaciju proširenih vena, operacija je uredno protekla nemam više problema sa lijevom nogom, sada mi se vene proširile na desnoj nozi, stalno nosim elastične čarape za vene, zanima me da li je rizično ostati u drugom stanju i kako pravilno nositi elastične čarape.
    Unaprijed hvala.

    Odgovoreno: 16. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Nije rizično ostati u drugom stanju samo je potreban oprez. Čarape se nose tokom celog dana od jutra pa sve do odlaska u krevet na spavanje kada se skidaju. Takođe kada odmarate tokom dana možete skinuti čarape. U zavisnoti od stepena insuficijencije vena kao i od zahvaćenih segmenata nose se čarape odgovarajuće kompresije i dužine što je veoma važno kako bi se dobio adekvatan efekat.
      ass dr med sc Dragan Milić. Pozdrav.

Komentari na pitanje: #36135

    • Interesuje me da li postoji nacin da socijalno osiguranje plati lasersku operaciju vena na VMA i ako postoji koja je procedura?

    • Imam jako prosirene vene na obe noge i trebalo bi da ih operisem. Interesuje me da li postoji nacin da socijalno osiguranje plati lasersku operaciju vena na vma i ako postoji koja je procedura. Hvala!

    • boban almazan 07. 12. 2009.

      I meni je potrebna informacija o mestima gde mogu obaviti lasersku operaciju vena. Hvala

    • Da li postoji drzavna ustanova gde se mogu operisati vene laserom i kakav je rizik te operacije? Molim da mi sto pre posaljete odgovor! Unapred zahvalna, Dana

Ostavite komentar