1. Pitanje broj: #35723

    Poštovani,
    Hvala na Vašem prijašnjem odgovoru, ovoga puta moje pitanje tiče se vaskularne hirurgije i mog problema s proširenim venama, rodila sam troje djece, dva porođaja, u međuvremenu su se pojavile izričito proširene vene u predjelu donjih ekstremiteta, u neslužbenom razgovoru saznala sam da sklerozacija nije najbolje rješenje obzirom da postoji rizik od stvaranja ugrušaka, recite mi molim Vas, koja metoda je bolja kod uklanjanja proširenih vena sklero terapija ili hirurško odstranjivnje, obzirom da se radi o izvijuganim venama u predjelu butina i potkoljenica, poram napomenuti da postoji i genetska predispozicija jer je moja baka, očeva majka imala jako izražene varikozitete po cijeloj površini udova, meni to stvara nelagodu, noge su mi teške, svrbe, a dakako i estetki moment je prisutan, molim da mi kažete svoje mišljenje i preporučite metodu rješavnja mog problema.
    Hvala na razumijevanju.

    Odgovoreno: 08. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Za medicinsko rešenje problema bolja je hirurška metoda dok je za estetski efekat bolja skleroterapija i to skleroterapija primenom posebne pene a ne čistog sklerozantnog sredstva. Ukoliko postoji insuficijencija usca glavne safenske vene potrebno je rešavanje ove insuficijencije (može hirurški ili primenom lasera ili radiofrekventne energije).
      ass dr med sc Dragan Milić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #35723

    • natasa petrovic 09. 08. 2009.

      2 godine me boli stomak, doktori kažu nije slepo crevo, možda od žuča, a desna strana me i dalje boli. Svako jutro se budim sa strahom hoću li i danas osetiti bol. Analize koje sam radila su u redu. Molim Vas recite mi šta bi moglo da bude?

Ostavite komentar