1. Pitanje broj: #35018

    Poštovanje,
    Imam problem sa "nečim što liči na bubuljicu" što se nalazi ispod trtične kosti, na desnoj strani gluteusa, veoma blizu (oko 1-2 cm) onog "rascepa" između gluteusa. To imam već oko pola god. A možda i više, nisam tome pridavala neki značaj jer sam mislila da je obična bubuljica i da će proći. Inače sam sklona aknama ako to možda treba da naglasim. Od dr. opšte medicine dobila sam uput za hirurgiju na institut za majku i dete. Tamo sam bila u petak, hirug je pogledao i skalpelom mi otvorio to, bez anestezije što me je malo začudilo jer boli jako kada to rasecaju. Kaže da može biti obična potkožna bubuljica, a može biti i Sinus Pilonidalis. Bila sam na kontroli u Ponedeljak, pogledao je opet i rekao mi da dođem za mesec dana jer i dalje nije sguran šta je. Veoma se brinem jer sam čitala na internetu o sinusu i period oporavka i zarastanja rane je poprilično dug i komplikovan. Pročitala sam i da kod sinusa ima sekreta koji curi iz toga, kod mene je bilo suvo, nikakvog sekreta niti ičega. Da li imam razloga za brigu da je to Sinus? Trenutno idem na previjanja svaki drugi dan, možete li mi reći koliko je vremena potrebno da jedna ovakva ranica od hiruškog zahvata zaraste i kada bih mogla da krenem na bazen? (otprilike, znam da mi to niko ne može reći tačno u dan) koliko je rizična operacija i na šta treba da obratim pažnju ako je ne daj bože sinus? Zaista se jako plašim, svaki komentar bi mi mnogo značio. Sliku ne mogu da pošaljem jer je zavijeno, tj. gaza i ona traka su preko.
    Hvala puno unapred.

    Odgovoreno: 02. 08. 2009.
    • Poštovana,
      Sinus ne predstavlja nikakvu dramatičnu dijagnozu. On se veoma uspešno rešava hirurškim putem. Ni ja se ne mogu izjasniti tačno o čemu se radi ali Vam svakako savetujem da se ne brinete jer razloga za to nema. Previjanje će trajati obično desetak dana i u tom periodu trebalo bi da dođe do zarastanja rane. Ukoliko rana i dalje bude secernirala biće potrebna radikalnija hirurška intervencija.
      ass dr med sc Dragan Milić. Pozdrav

Komentari na pitanje: #35018

    • Poštovani, po pitanju istog problema se i ja javljam. Razlika je samo u tome što nisam sklona bubuljicama (osim nešto malo u periodu ciklusa), i ovo je prvi put u životu da mi se desilo, tako da - jesam zabrinuta. Nisam bila kod doktora još (sve se nadam da će kako je došlo, tako i proći), a ne znam ni kod kojeg bih trebala, i da li uopšte treba da idem. Otkud to? Kako se pojavljuje? I šta je u pitanju? Te kvazi bubuljice su dosta velike (ok, nisu ogromne), te malo i smetaju dok npr. treniram. Ne bole, ne svrbe, nema gnoja, nema ničeg. Samo su prosto tu, i smetaju. I izgledaju ružno. Hvala na pomoći. Pozdrav

Ostavite komentar