1. Pitanje broj: #31779

    Poštovani,
    da li se sinus pilonidalis posle nekog određenog vremenskog perioda vraća i u kojem procentu? Da li može ostaviti i neke trajne posledice?
    Hvala unapred Jelena

    Odgovoreno: 23. 06. 2009.
    • Poštovani,
      sinus pilonidalis ima tendenciju ka ponovnom javljanju i jedini uspešan vid lečenja je hirurški zahvat. Ne ostavlja neke značajnije posledice osim što može dovesto do zapaljenja regije sa jakim bolovima.
      Pozdrav ass dr med sc Dragan Milić

Komentari na pitanje: #31779

    • Operisana sam po treci put pre 2 meseca (sinus) , doktor mi nije sio ranu, rekavsi da je to sigurnija metoda jer sam prvi put sama upropastila otvorivsi ranu posle skidanja konca. Medjutim, evo dva meseca i jos uvek curi. Primecuje se da se zatvara, ali rana je jos uvek otvorena. Zelim samo da znam dokle vise? Mucim se sa ovim vec od prosle godine, ne mogu da se vratim normalnim aktivnostima. Jos koliko ce proci do potpunog zarastanja?

    • Operisao sam sinus 0. 106. Ove godine. Rana je zarasla. Pre par dana mi se na donjem krajnjem delu rane pojavila rupica velicine ciodine glave i to me zabrinjava. Molio bi vas za odgovor sta to moze biti. Unapred hvala!

    • Da li za osobe koje su sklone urastanju dlake javljalo se vise puta i posle hiruskog zahvata postoji neko upotstvo za tretiranje kriticnog dela kako bi se izbeglo da se ponovo upali, i da li potoji neka starosna granica kada se bolest redje javlja. . ?

    • Sta se moze koristiti za olaksanje bola i da sto pre sazer, pre 15 god. Je operisano, a sad se pojavilo ponovo. . ?

Ostavite komentar