1. Pitanje broj: #19345

    Poštovani doktore,
    ja bih Vas zamolila za mišljenje. Pišem Vam iz Kanade i moliću Vas za savet. Majka mi ima 77 godina i danas je pala, kod nas u zemlji. Ne znam detalje. Nalazi se na ortopediji sa slomljenim kukom. Ujutro planiraju operaciju. Problem je u tome jer ona ima jako slabo srce, tromb u mozgu 2 i po centimetra i nema pulsa sa desne strane. Ima 70% začepljenu arteriju koja sprovodi krv u mozak. Otkazala je operaciju iza uha prije 3 godine, koja je još uvek bila pod velikim pitanjem lekara. Rekli su mi tada da ima slabo srce i da će je možda morati operisati lokalno. Ona je otkazala jer je otac umro ispred njene bolnice krenuvši da je vidi. Doktore hoće li moći preživeti operaciju?
    Molim Vas napišite mi bilo šta jer ja sam izgubila oca i sem moje majke u našoj zemlju nemam nigde nikoga. Ovde imam svojih dvoje dece i muža. Da li će i kakva pomoć trebati majci posle operacije? Da li će ikada više moći da hoda? Da li će moći preživeti?
    Veliki pozdrav iz daleke zemlje.

    Odgovoreno: 17. 01. 2009.
    • Postovana Aleksandra, Ishod operacije je moguc od potpunog uspeha pa cak i potpunog oporavka do fatalnog ishoda. Budite sigurni da ce mama dobiti najbolju mogucu uslugu jer su kolege itekako i strucno i materijalno osposobljeni. Oporavak je dosta neizvestan kod starijih ljudi nakon preloma kuka zbog mogucih tromboza vena i plucnih embolija. Imajte poverenja u lekare koji ce leciti vasu mamu. ass dr med sc Dragan Milic

Ostavite komentar