1. Pitanje broj: #15915

    Poštovani,
    Molim Vas da me uputite u kojoj apoteci mogu da pronadjem Tubulcus, moja majka ima ranu na desnoj nozi u predelu pete, obavila je sva snimanja i mišljenje hirurga je da se jedino može uraditi amputacija noge. Ona je naravno protiv takve vrste zahvata, ali su bolovi neizdrživi.
    Da li bi njoj vredelo bar pokušati nabaviti Tubulkus, živimo u Novom Sadu, ima li ga u svakoj apoteci ili se ne može kupiti u slobodnoj prodaji. Ako je tako može li ga prepisati lekar opšte prakse.
    Hvala .

    Odgovoreno: 30. 11. 2008.
    • Postovana Saveta, Tubulkus carapa se koristi samo za lecenje VENSKIH ulceracija koje se obicno nalaze na potkolenici. Sudeci prema vasem pitanju radi se o rani na peti koja ne moze biti posledica oboljenja vena i pre ce biti da se radi o rani kao posledici oboljenja ARTERIJA (dijabetes, ateroskleroza). Kod ovih rana Tubulkus ne da ne pomaze vec je i kontraindikovan jer moze dovesti do pogorsanja bolesti. Morate se javiti vaskularnom hirurgu na pregled i on ce proceniti o kakvoj se rani radi i sta treba dalje ciniti. Inace Tubulkus je od nedavno na pozitivnoj listi i moze se dobiti u Klinickim Centrima u Srbiji. ass dr med sc Dragan Milic

Ostavite komentar