1. Pitanje broj: #13505

    Imam 24 god i u desnoj dojci jednu kvržicu ( 8-16 mm). Nekada nije bolna, a većinu vremena jeste. Radila sam punkciju, nalaz mi je bio \"C 2\" (trenutno nemam papire kod sebe da bih Vam sve tačno navela) Doktori nikada neće da mi daju konkretan odgovor. Kažu mi \"mlada si ti, nije to ništa, nemoj da brineš. Možda je cista, a možda fibro adenom\". Uglavnom, šifra dg. je D24 (benigni tumori...) Redovno radim ultra zvuk, dimenzije nisu uvijek iste - nekad su 8-10mm, nekad 9-16mm. Čak se i meni samopregledom nekad učini da \"toga\" uopšte nema, a kasnije se pojavi. Otkud znam! Prije 5 god. operisala sam cistu (gnojnu) na vratu, a od skoro sam saznala da je imam i na lijevom jajniku.
    Ne znam šta da radim, pa Vas molim da mi date vaše mišljenje o svemu ovome, jer sa ovim mojim doktorima nemam sreće sa odgovorima.
    Hvala!

    Odgovoreno: 08. 11. 2008.
    • Postovana Valentina, Nemojte brinuti. Radi se o promenama koje se cesto vidjaju kod zena i povezane su sa mnogo faktora (hormonalni disbalans,ishrana itd...). Potrebno je da nastavite sa redovnim kontrolama UZ dojke. Moguce je da ove promene u potpunosti nestanu. ass dr med sc Dragan Milic

Ostavite komentar