1. Pitanje broj: #12772

    Uskoro treba da idem na operaciju slezine zbog trombocitopenije. Interesuje me kakav je postoperativni tok, koliko dana se ostaje u bolnici. Pošto planiram trudnoću, interesuje me koliko vremena posle operacije je moguće tako nešto planirati (zbog ožiljka).

    Odgovoreno: 15. 10. 2008.
    • Poštovana Biljana,
      Operacija nije teška i oporavak traje 10-15 dana. Već nakon mesec dana možete voditi potpuno normalan život kao i planiranje porodice.
      ass dr med sc Dragan Milić

Komentari na pitanje: #12772

    • Poštovani, mom unuka (14) kojem je operativno uspešno odstranjeno pola slezine usled dve ciste koje je imao i sve je u redu tokom postoperativnog perioda. Molim pomoć i savet u vezi ishrane u postoperativnom periodu, pošto nam je dato vrlo šturo i pomalo nelogično uputstvo u kojem je gotovo sve uskraćeno (osim krompira, šargarepe, pirinča, obranog jogurta, morske ribe, barene piletine i junetine i bilo kakvih sokova sem retkog od jabuke ili ledenog čaja. Unapred hvala.

    • Mom decku je odstranjena slezina ima 30. Godina. Zanima me koliko traje oporavak posle operacije i da li moze normalno posle toga da zivi i radi kao i da imamo dete?

Ostavite komentar