1. Pitanje broj: #12286

    Poštovani doktore,
    moj tata je imao 3.oktobra operaciju tumora debeleog creva. Tumor je bio veliki i sada tati stoji kesa pošto mu je tanko crevo sprovedeno na stomak. Doktor je rekao da će za nekih 7-8 nedelja da mu vrati crevo normalno. Doktor kaže da je zadovoljan operacijom, ali je napipao nešto na jetri, pa sumnja da se tumor proširio, zato je rekao da kada rana malo zaraste da pošalje tatu na skener da bi ga dalje ako je potrebno slao za Beograd u Klinički centar. Ja sam pitala doktora da li može odmah da ga pošalje na skener da bi se što pre ustonovilo da li ima nečega, ali on insistira da prođe nekih 15 dana od operacije.
    Ja se sad plašim tog čekanja, pa sam htela Vas da pitam da li tata može odmah na skener i u toku ove nedelje ili zbog zračenja skenera mora da se čeka? Recite mi koliko minimum mora da prođe od operacije, da li skener smeta rani? Vaše mišljenje.

    Odgovoreno: 11. 10. 2008.
    • Postovana Tanja, U principu skener moze da se radi odmah. Ipak, savetujem vam da poslusate vaseg lekara jer je on svakako najbolje upoznat sa stanjem bolesti vaseg oca te je i najkompetentiji da donosi procene u vezi sa daljim lecenjem. ass dr med sc Dragan Milic

Ostavite komentar