1. Pitanje broj: #12122

    Poštovani,
    moj problem je povreda nokta na nozi. Prvo nošenje novih tenisica, koje je trajalo neprekidno 14 sati. Tada sam pomagao majstoru i nisam osjećao nikakve probleme. Pet dana iza toga na obje noge sam vidio crvenilo na prva dva nokta (na palcu i prstu do palca). Kako mi nakon 15 dana ispod noktiju na oba palca izlazi sukrvica (krv i dosta vodenast gnoj) interesira me šta će navedenim noktima trebati uraditi (ukloniti ih ili liječiti).
    Kome se javiti radi eventualnog uklanjanja povrijeđenih noktiju? Koliko će trajati period definitivnog izlječenja istih i da li ću u tom periodu moći nositi obuću? Jasno da ću se javiti svom doktoru koji će me uputiti nekom od doktora specijalaca, ali me interesira i Vaše cijenjeno mišljenje.
    Molim Vas da mi date svoje mišljenje.
    Unaprijed hvala!

    Odgovoreno: 11. 10. 2008.
    • Postovani Zdravko, Ova infekcija ce svakako proci a za njeno lecenje najvaznije je adekvatno previjanje i higijena prstiju stopala i samog stopala. Ako je inflamacija jaka potrebna je i primena antibiotika. Proverite i vrednosti glikemije (secera) u krvi. Najbolje je da ove promene vidi hirurg a u slucaju potrebe i dermatolog. ass dr med sc Dragan Milic

Ostavite komentar