1. Pitanje broj: #11211

    Poštovani,
    23. avgusta sam imao operaciju prepona i sve je proteklo super i posle deset dana sam bio na kontroli i skidao konce, opet je sve bilo normalno. Doktor mi je rekao za 5 dana patike i lagano trčanje, a ja sam još kasnije dva dana počeo sa tim, baš da ne bih nešto iskomplikovao
    Pre deset dana sam dobio temperaturu koju imam samo ujutru i naveče, koja nije prelazila 38,4. Juče sam radio analizu krvi i mokraće i pokazala je da imam povećane leukocite i doktor mi je rekao da imam neku jaku upalu. Dao mi je da pijem ciprocinal i palitreks, tako da sad to sprovodim, ali ako budem imao preko 38,5 da idem da primam injekcije geramicin. Od juče počeo sam da imam bolove u desnom delu gde je prepona i okolo, ali samo na dodir i jako kašljanje.
    Da li je moguće da sam zaradio upalu prepone, budući da sam jedan dan trčao po kiši, ali ne duže od 15 minuta i da li je ona uzrok temperature.
    S nestrpljenjem očekujem Vaš odgovor i sve najbolje.
    Pozdrav,
    Milan

    Odgovoreno: 21. 09. 2008.
    • Postovani Milane,
      Jako je važno da operacija prepone kako Vi kažete nije bila operacija preponske kile sa ugradnjom mrežice. Ukoliko to nije slučaj nema razloga za brigu, jer se možda radi o nekoj reakciji na šavni materijal ili možda o pojavi seroma i sl. U svakom slučaju imajte poveranja u Vašeg lekara, jer on svakako najbolje zna šta valja činiti. Ako je u pitanju ugradnja mrežice potrebno je intenzivnija antibiotska terapija.
      ass dr med sc Dragan Milić

Ostavite komentar