1. Pitanje broj: #32512

    Poštovani,
    Povremeno imam osećaj kao da mi je vrh jezika užaren, ispečen... Inače normalno mi je čulo ukusa, i normalno ga pokrećem. To u toku dana prestaje i iznova se javlja. Ranijih godina se javljalo retko par puta godišnje i to možda na jedan dan. U zadnje vreme je učestalo. Negde sam čitala da bi za to mogla da bude kriva eserihija coli ili anemija. Pre mesec dana sam radila krvnu sliku i osim mcv i mch koji su nešto niže ispod granične vrednosti, sve ostalo je u granicama ref. vrednosti. Ponekad pomislim da je sve možda posledica psihičkih. napetosti.
    Hvala unapred!

    Odgovoreno: 28. 06. 2009.
    • Poštovana,
      Granično niže vrednosti navedenih parametara ne mogu da izazovu promene na jeziku. Ipak niže vrednosti mcv i mch sreću se kod nedostatka gvožđa u organizmu. Potrebno je da ishranom unosite dovoljne količine gvožđa ili da vam lekar propiše neki lek i objasni način na koji se uzima.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #32512

    • Poštovani, i meni se ista stvar dešava. Međutim vaš odogovor me je zbunio, budući da ste se fokusirali na problem sa gvožđem a ne sa jezikom. Da li to znači da manjak gvožđa vidite kao uzrok ovih simptoma? Ako ne možete li, molim vas, da nam date sugestije u vezi osećaja u jeziku? Hvala unapred

Ostavite komentar