Dr Vladan Janković

dr

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

Dr Vladan Janković, dr

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 234

 1. 28. 12. 09 radio sam ct i tom prilikom mi je dg. Lymphadenomelia mediatini et hili dex. Predlozeno mi je da uradim ace krvi i konsultujem hematologa. Ace sam uradio i bio je u granicama normale, kao i krvna slika. Međutim doktori se nisu slozili da treba da idem kod hematologa "jer je krv ok" nego su me poslali na bronhoskopiju koja je urađena i koja nije otkrila uzrok uvećanja zlezda. Mene interesuje dali da ipak insistiram na hematologu i dali on moze pomoći po pitanju ove diagnoze? Unapred zahvaljujem

  Odgovoreno: 22. 02. 2010.
  • Dr Vladan Janković

   Poštovani,
   Insistirajte.

   Pozdrav

 1. Postovana gospodo molila bih vas za savjet. Moja radna kolegica ima djevojcicu koja je stara svega tri godine i tri mjeseca. Trudnoca joj je bila malo komplikovana jer je nosila blizance, ubrzo u trecem mjesecu je imala spontani tako da je jedna beba ostala. Porod je protekao normalno. Djevojcica u 2 oj godini ima citomegalo virus od kojeg je izljecena ali, ubrzo zatim nastaju komplikacije. Upala grla, upala pluca da bi nakraju dg mb hockin, alll1t celijski tip, coma vigilae, hydrocephalus. Djete se hrani nazogastricnom sondom. Stanje traje tako godinu dana. Da li mozete pomoci, da li postoji mjesto na svijetu da se pomogne maloj djevojcici? Vjeruj te da su sve moguce uradili na pedijatrijskoj klinici u sarajevu, gdje i zivimo. Ako mozete da nam pomognete jer je veoma velika borba za to malo bice, bili bi smo vam veoma zahvalni. Hvala vam na vasem vremenu citajuci ovo pismo. Srdacno vas pozdravljam jasna stanisic sarajevo meill jasnastanisic@live. Com

  Odgovoreno: 22. 02. 2010.
  • Dr Vladan Janković

   Poštovana,
   Shvatam da je ovaj poziv u pomoć preko interneta rezultat krajnjeg osećaja bespomoćnosti i očaja, ali na žalost ne mogu vam pomoći.
   Pozdrav

 1. Pitanje za hematologa: da li su ovo normalne vrednosti za osobu zenskog pola er 4, 67, hg 147, tr 200, hct o. 445, fvozdje 24. . . . Moze li i ishrana odredjenog tipa uticati na rezultat? Imam 32 god, hvala

  Odgovoreno: 22. 02. 2010.
  • Dr Vladan Janković

   Poštovana,
   Vrednosti su normalne. Ishrana može uticati na krvnu sliku.

   Pozdrav

 1. Postovana gospodo pisem u ime moje koleginice koja ima djevojcicu staru 3 godine i dijete boluje od hockinove bolesti. Sada je ugrozena vitalno jer se pojavio i hydrocephalus. Borba za djevojcicu traje vec duze od godinu dana. Molim da mi odgovori te da li mozete pomoci? Da li mogu majka i otac dovesti dijete kod vas¨? Kod nas u sarajevu na pedijatriji su zaista ucinili sve sto je trenutno u moci. Molim da mi posaljete broj telefona kako bi roditelji mogli kontaktirati sa vama. Unaprijed hvala velika jasna stanisic sarajevo meill jasnastanisic@live. Com

  Odgovoreno: 07. 02. 2010.
  • Dr Vladan Janković

   Poštovana,
   Samo odgovarna na pitanja za stetoskop kao specijalista i stručni saradnik. Nisam na klinici tako da vam direktan kontakt samnom ne bi značio. Kontaktirajte direktno klinike u nisu i beogradu.
   Pozdrav

 1. Poštovani, da li dugotrajna primena, preko 8 godina, antabusa (tetidisa) bez znanja pacijenta koji konzumira alkohol može dovesti do trombocitopenije. Sve druge analize (koštana srž, operacija tu debelog creva) pokazuju da to nije uzrok trombocitopeniji (mišljenje hematologa i hirurga) . Pitanje postavlja koleginica koja je u više navrata upozoravala na opasnost po zdravlje pacijenta ali bezuspešno.

  Odgovoreno: 07. 02. 2010.
  • Dr Vladan Janković

   Poštovana,
   Neumereno, hronično konzumiranje alkohola može dovesti do trombocitopenije pre nego upotreba tetidisa. Uvek postoje neočekivana neželjena dejstva leka, ako kako u medicini nema pravila možda ste i u pravu. Verovatno, kao koleginica, znate da to možete prijaviti kao neočekivano neželjeno dejstvo leka.
   tetidis u kontaktu sa alkoholom izaziva reakciju, koja za posledicu ima: crvenilo, uglavnom lica i gornjeg dela tela, osećaj toplote, preznojavanje, osećaj gušenja, slabost, malaksalost, muke, povraćanja, kardiovaskularne komplikacije. Smrtonosne komplikacije kod uzimanja alkohola na tetidis su retke, ali postoje. Bez kontakta sa alkoholom tetidis ne proizvodi nikakva dejstva u organizmu i izlučuje se iz organizma u roku od 48 sati.
   zaključak: tetidis ne izaziva trombocitopeniju, koliko se sećam psihijatrije, potrebna je saradnja pacijenta da bi se postigla totalna apstinencija. Postavite dalja pitanja psihijatrima.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 234 pitanja
Zakažite pregled kod Dr Vladan Janković