1. Pitanje broj: #896

    Radila sam vaginalni sekret i PAP test i rezultati su sledeci:Vag.sekret 3.grupa, PAP test Druga ( to znam da je OK). Ginekolog mi je rekao da su nalazi dobri i da ne treba nikakva terapija, ali kako kada 3.grupa vag.sekreta nije bas najbolja, tj.idealna kao npr.druga? Da li je po Vasem misljenju to OK,to sto mi nije dao nista od terapije iako me svrbi vagina ( ili sta vec) i da budem iskrena tera me i da se cesam.Ne znam otkud taj osecaj, ali me bas svrbi, pa zato dovodim u vezu taj svrab i tu grupu vag.sekreta? Da li je ipak neka infekcija po sredi? Hvala i veliki pozdrav!

    Odgovoreno: 08. 06. 2007.


    • Treca grupa vaginalnog sekreta treba da se leci (radi se o bakterijskoj infekciji), mada neki lekari nisu za to jer je vrlo cest nalaz u seksualno aktivnih zena. Moje misljenje nije takvo i ja bih Vam preporucio da uzmete jedno pakovanje Vag. poliginax, a da spolja mazete kremu Mac-miror kompleks. Takodje mozete se povremeno (2x nedeljno) irigirati rastvirom tantum rosa-po uputstvu). Ako ovo ne pomogne uradite V+C bris i lecite se po antibiogramu.Vasem ste lekaru trebali reci da imate subjektivne tegobe kako bi Vas ozbiljno shvatio.

Komentari na pitanje: #896

    • Radila sam vs i pa, rezultat mi je sledeci vs iii, apa iib interesujeme da li je dobar rezultat i sta treba preduzeti, i sta znaci ovo pa iib

Ostavite komentar