1. Pitanje broj: #882

    posle oskudnog krvarenja posle seksualnog odnosa otisla sam kod ginekologa. Pregled kolposkopski pokazao je da je sve uredu i da nema promena na grlicu materice, uradjen je i shilerov test koji je isto bio uredu, ali papanikolau je pokazao 3 grupu. Ima li mesta velikoj zabrinutosti, jer sam cula da je slabo krvarenje simtom nastanka raka.

    Odgovoreno: 06. 06. 2007.
    • Potrebno je uraditi V + C bris i ukoiliko ima infekcije leciti istu a zatim ponoviti PA- test. Ukoliko nema znakova infekcije treba uraditi ciljanu biopsiju grlica i to poslati na H-P analizu. Treca grupa po Papanikolau je znak promena odnosa jedra i citoplasme celija (diskarioza)- i moze biti posledica i bakterijske , ali i virusne infekcije- uglavnom tretira se kao premaligno stanje. Nema mesta velikoj zabrinutosti, ali ima potrebe dovrsiti dijagnostiku.

Komentari na pitanje: #882

    • Jedno pitanje i molim za odgovor dobila sam redovan ciklus trajao je 5 dana nakon 3 dana sam imal; a odnos i prokrvarila pre tri meseca sam dala papa test jer sam imala mali polip pa mi to skinuli i sve mi bilo uredu sad sam opet bila kod ginehologa pregledao me gineholoski i ultra zvuk sve je u redu a ja i dalje krvarim bas sam zabrinuta boli me donji deo stomaka

Ostavite komentar