1. Pitanje broj: #5943

    Postovani, imam 39 godina, dva puta sam radjala i izmedju ta dva porodjaja imala jedan abortus. Na materici imam miom koji mi inace nikada nije smetao niti izazivao bilo kakve probleme, manje-vise redovne menstruacije (20-30 dana, ali uglavnom na 30). Poslednja menstruacija je potrajala duze nego inace, naime inace traje 5 do 6 dana a sada se krvarenje nastavilo na 13 dana. Ginekolog mi je uradio UZ i ustanovio da je krvarenje "od jajnika" (?!) i nakon 3 injekcije Geramicina prepisao Orgametril 2x1, za prestanak krvarenja. Nakon 2 tablete Orgametrila krvarenje je prestalo, ali se onda ponovo pojavilo sada drugacije konzistencije ("zgrusana krv"). Je li to normalno ili mozda alarmantno?

    Odgovoreno: 28. 05. 2008.
    • Vase krvavljenje je hormonske prirode, te sa te strane nisam siguran da je terapija Garamicinom potrebna (osim ako su prisutni znaci zapaljenja: bol, pov. temp. ubrzana sedimentacija, povecani leukociti).
      Ovakva krvavljenja se desavaju u zivotu zene narocito kod menjanja god. doba, zatim u zrelim godinama, i kada se otkloni organski uzrok sprovodi se hormonska terapija- koju je preduzeo i Vas Dr. Kod terapije Orgametrilom krvavljenje treba da stane za 48 a najdalje za 72 h. Ako se to ne desi obratite se Vasem ginekologu. Ukljucite i kapi protiv krvavljenja (3x 20 kapi dnevno par dana) . Nista nije alarmantno.

Ostavite komentar