1. Pitanje broj: #5862

    Postovabi doktore, imam 25 godina. Vec 4 godine sam u braku i radimo na trudnoci ali do nje ne dolazi. Radila sam briseve V i C, koji su bili uredni, i radila sam mikoplazmu- negativna, ureaplazmu-pozitivna i hlaminija-negativna. Ureaplazmu sam izlijecila antibioticima. Hormonski status sam radila, nalaz je bio uredu. Prije dva ciklusa, kada sam i radila sve ove nalaze isla sam na folikulometriju i ovulacija je ustanovljena izmedju 16 i 18 dc. Tada je dr vidio da imam endometrijalni polip velicine 11x7mm i preporucio mi je da uradim histeroskopiju. Radila sam i papa test, nalaz je bio uredan. Zanima me da li je histeroskopija opasna po mene, s obzirom da bih je radila u totalnoj anesteziji? I da li moze da dodje do ostecenja materice? Dr mi je rekao da je sigurno polip to sto smeta zacecu, jer djeluje kao spirala. Unaprijed zahvalna i molim vas da otklonite moje strahove.

    Odgovoreno: 26. 05. 2008.
    • Vas Dr je potpuno u pravu- obavezno ukolnite polip jer do trudnoce nece doci u njegovom prisustvu. Radi se o rutinskoj intervenciji sa minimalnim rizikom - ne odlazite je - nema potrebe da se plasite.

Komentari na pitanje: #5862

    • Poštovani, prilikom rutinskog pregleda otkriven mi je polip. Zakazana mi je histeroskopija za 15. april, međutim prilikom uzimanja brisa otkrivene su mi bakterije ureaplasma, po treći put bila sam na terapiji doktorka mi je prepisala eritromicin. Dve kutije sam popila, ali su bakterije još prisutne. Zanima me da li ove bakterije utiču na intervenciju, pošto me stalno šetaju od jednog doktora do drugog?

Ostavite komentar