1. Pitanje broj: #3839

    Postovani doktore, otisla sam na ginek.pregled zbog pojacanog sekreta vrlo neprijatnog mirisa. Ustanovljena mi je IIId grupa za koju mi je doktor rekao da nema terapija, da je to normalno kod sexualno aktivnih zena. Ja sam na mnogobrojnim sajtovima procitala da je ipak treba leciti a i ja zelim da se oslobodim neprijatnog mirisa. Pomozite mi da li treba da uzimam Orvagila 400mg tablete i vaginalete ili Poliginax vaginalete? Hvala

    Odgovoreno: 13. 03. 2008.
    • Apsolutno da nije normalno i da treba leciti. Najverovatnije se radi o bakterijskoj vaginozi. I Vi i partner oralno Tbl. Orvagyl od 400 mg 2x1 7 dana, Vi plus Vaginalete Orvagyl 10 dana, a posle njih Canesten 3. Za vreme terapije bez odnosa i alkohola. Ako ne pomogne uradite VS, V+C bris i lecite po antibiogramu.

Komentari na pitanje: #3839

    • Meni je isto ustanovljena iiid grupa sekreta, receno mi je da koristim poliginax i pomoglo je donekle, ali ne do kraja. . . Svrab se smanjio ali i dalje je sekret neprijatnog mirisa. . . Da li da primenim terapiju koju ste preporucili toj devojci? Takodje bih da pitam da li to ima veze sa tim sto sam se 4 meseca lecila od eserihije coli?

Ostavite komentar