1. Pitanje broj: #3491

    Imam 22 godine i ne mogu da prestanem da koristim vaginalete,jer stalno mislim da ce mi se sekret vratiti.Da li su povidon jod vaginalete stetne, i kako da poboljsam vaginalnu floru da ne budem tako osetljiva.Idem redovno na preglede i sve je ok,ali nekako sam najosetljivija nakon odnosa i pre i posle ciklusa.Unapred hvala

    Odgovoreno: 02. 03. 2008.
    • Povidon -jod tablete nisu stetne, ali onda kada treba- nema potrebe za besomucnim koriscenjem istih. Za sredjivanje vaginalne flore stoje Vam na raspolaganju 2 preparata na nasem trzistu: vaginalete Laktovag koriste se 2x1 10 dana i nekoliko ciklusa neposredno posle menstruacije par dana. Drugi komotniji preparat koji je odnedavno na trzistu je oralni (piju se tablete) probiotik Tbl Laktogin koji se koristi po uputstvu duzi vremenski period (cini mi se 6-8 nedelja- procitajte uputstvo). Vasa preosetljivost verovatno delimicno potice i iz glave- pokusajte da ne razmisljate opsesivno o svom sekretu kad i sami kazete da je sve u redu i da se redovno kontrolisete.

Komentari na pitanje: #3491

    • Pozdrav! Ginekolog mi je propisao povidod jod vaginalete, koje sam počela da koristim. Kada ih stavim posle 15min osjecam kao blagi bol, koji mislim da ne bi trebao da se pojavljuje. Vrlo neprijatno, ne znam da li da nastavljam s terapijom. Unapred zahvalna!

Ostavite komentar