1. Pitanje broj: #2019

    Postovani dr Stefanovicu,   Hvala na odgovoru. Imam jos jedno kratko pitanje. Nakon histerektomije na  oziljku na svodu vagine napravio se je granulom (oba ginekoloska pregleda  na procenama na Onkoloskom su bila izuzetno bolna i prouzrokovala su  oskudno tackasto krvarenje). Planiram sledece nedelje da odem kod  ginekologa koji me je operisao da vidim kada to moze da se ukloni.  interesuje me nacin uklanjanja, da li je bolan, da li se radi pod  anestezijom i da li se granulom ponovno stvara na istom mestu? Zelela bih  u skorije vreme ponovno da zapocnem sa odnosima a pomenuti granulom,  odnosno jak bol to u potpunosti onemogucava.   Hvala jos jednom

    Odgovoreno: 18. 12. 2007.
    • Granulom je reaktivno vezivno tkivo na mestu oziljka (reakcija na konce)-  nista opasno. U zavisnosti od velicine moze se skinuti Lapisiranjem  (lapisom) ako nije mnogo veliko, ili nekom od abrazivnih metoda:  radio-talasima ili laserom. Skidanje nije bolno vise od pregleda.

Komentari na pitanje: #2019

    • U decembru će biti dve godine od histeroktomije.Od tad svaka tri meseca sam išla na odstranjivanja granuloma u bolnicu kojoj pripadam..Često imam bolove i često trag na ulošku posle odnosa.Šta da radim?Da napomenem sa mi ožiljak nijednom nije spaljivan.Jel to rešenje?

Ostavite komentar