1. Pitanje broj: #19441

    Pred Novu godinu ja sam imala gljivice i koristila sam Canesten 3 kremu 1 kutiju pre menstruacije i jednu posle. Dečko je mazao kremu Triderm 4 dana. Nakon toga nismo imali odnose, njemu je izašla crvena flekica na glaviću i evo mažem Triderm kremu već 2 dana i kaže da nestaje, nikakvih drugih simptoma nema. Pre 3-4 godine ja sam se lečila od klamidije pio je i on terapiju, nakon toga je radio spermogram koji je bio odličan, ja redovno radim bris na klamidiju i negativan je. U avgustu 2008.dečko i ja smo popili lek, nešto na F. ne znam kako se zove - zbog gljivica, a ja sad još koristim i polygynaks vaginalete jer sam na zadnjoj kontroli imala III bak. grupu sekreta. Napominjem da odnose nismo imali od pre Nove godine (korišćenja kanestena)
    Moje pitanje je da li dečko ima neku infekciju ili je možda neka iritacija? Da li treba da se javi urologu, da li je triderm krema dovoljna kod gljivica? Sledeće godine planiramo bebu.
    Izvinjavam se na konfuznom i opširnom objašnjenju.
    Veliki pozdrav i hvala Biljana

    Odgovoreno: 20. 01. 2009.
    • Mislimda decko ne treba vise da maze triderm i da se tu radi o iritaciji nista drugo. Kod gljivica bolja je krema Kansen ili Ginodaktanol, Triderm je mnogo jaka i moze da dodatno iritira genitalije. Na sajtu procitajte o vaginalnoj kandidijazi- svakodnevnica- kao i III grupa- pa se ne sekirajte mnogo.

Komentari na pitanje: #19441

    • Imam usku kozicu na penisu i rekli su mi da uzmem triderm kremu. Ne znam kako da je nanosim. Pozdrav

Ostavite komentar