1. Pitanje broj: #19180

    Poštovani dr,
    imam 24 god. problem je sledeći: javila sam se dr pre godinu dana jer sam imala po 2-3 kapljice krvi posle seksualnih odnosa ali ne svaki put. Doktorka je ustanovila da imam i ranicu na grliću materice.Terapija je bila Dovicin kapsule i max-miror vaginalete nakon čega je krvarenje prestalo ali se i dalje zadržao obilan sekret. Radjen mi je papa test-nalaz II, V+C bris negativan i na bakterije i na gljivice. Koristila sa i polygynax, neopenotran, orvagil vaginalete i orvagil tablete ali ništa nije dalo rezultata. Što su terapije bile učestalije to sam imala i većih problema pri seksualnom odnosu (otok usna, crvenilo, beli gusti sekret koji je ponekad imao i neprijatan miris, peckanje posle odnosa ali nikad svrab). Radjen je i test na mycoplasmu, ureaplazmu, chlamydiu trachomatis nalazi negativni. Problemi se javljaju i kod partnera (crvenilo, peckanje, svrab). Ne koristim nikakve kontraceptive. Dr mi je radio i kolposkoski pregled ali ništa nije precizirao ni objasnio.
    Da li da menjam dr? Šta bi bio Vaš savet? Mnogo me zabrinjava ranica na grliću jer mi je majka pre nekoliko godina imala zahvat gde joj je odstranjena materica i jajnici.

    Odgovoreno: 17. 01. 2009.
    • Koliko shvatam Vas problem je pojacan sekret u ovom trenutku, Moj savet je Vag. Orvagyl jedno pakovanje,potom Canesten 3 jedno pak., a istovremeno Tbl Orvagyl od 400 mg 2x1 7 dana i Vi i partner [za vreme th. bez odnosa i alkohola]. Spolja se mazite Kansenom i nekom blazom antibiotskom mascu[oboje]3-4 dana. Odmah krenite sa tbl Laktogina [oralni probiotik za vaginalnu floru] 2x1 2 nedelje a zatim 1x1 duze vreme. Izbacite iz upotrebe omeksivac, sinteticki ves i promenite vrstu uloska. Sto se tice "ranice" ukoliko Vas lekar misli da je velika i da utice na remecenje sekreta [kolpo i PA su u redu kako ste napisali] onda neka uradi tretman grlica [laser,spaljivanje] , ali pre toga obavezno biopsija.

Ostavite komentar