1. Pitanje broj: #18985

    Dobar dan,
    Zovem se Sanja i imam 21 god. Imam problema sa hormonima već od svoje 14 god. Bila sam kod endrokrinologa i on je rekao da imam povećane muške hormone, umanjene ženske gestagen i ostrogen i da su mi nadbubrežne žlezde uvećane. Zbog umanjenih hormona imam neuredan ciklus a zbog muških hormona mnogo maljavosti na licu. Pila sam više od 4 god Anti-baby-pilule Diane-35 i nisu ništa pomogle - maljavost je sve veća i veća. Zadnjih 2 god pijem metformin i to isto ne pomaže.
    Želim da znam da li je moguće da muški hormoni dolaze od toga zato što sam ja malo punija. Ima dosta devojaka koje su debele, ali nemaju takvu maljavost kao ja i da li postoji neka terapija protov toga? Treba mi pomoć, ali ne znam više gde da se obratim.
    Hvala za odgovor

    Odgovoreno: 12. 01. 2009.
    • Kod Vas postoji problem na nivou nadbubrezne zlezde i za to je odgovoran endokrinolog- dakle potrebna je njegova konsultacija i terapija. Povisena TT moze doprineti pojacanoj maljavosti, ali glavni problem je na nivou endorkinog sistema. Sa ginekoloske strane Diane 35 je najbolje sto se moze dati.

Ostavite komentar