1. Pitanje broj: #17961

    Imam 30god. i već duže pokušavam ostati u drugom stanju, ali bezuspješno. Prošle godine osjetila sam peckanje, žarenje i pronađena mi je E.coli u mokraći. Liječena je cefaleksinom i onda se svela na 10 na 3 i doktor mi je rekao da se dalje ne treba liječiti. Sada ponovo posebno od kad je hladno vrijeme osjetim jako peckanje. Uradila sam urinokulturu i nalaz je bio sterilan-ništa mi nije jasno. Zatim sam radila i Papa test pokazao je malo upale. Da li to peckanje može biti od toga. U predjelu mokraćnih kanala osjetim žiganje, a često mi je i "naduvena" mokraćna bešika. Šta da radim, kome da se obratim? Može li ovo dosadno peckanje biti posljedica nekih gljivica ili čega već...
    Molim Vas pomozite, jer se ovo svako malo vremena ponavlja. Taman pomislim da je dobro, a ono opet iznova. Ima li to veze sa neplodnosti?

    Odgovoreno: 23. 12. 2008.
    • Konsultujte urologa - moguće je da imate mikrolitijazu [pesak u bubrezima] i da Vas to povremeno uznemirava. Urinarni trakt jeste blizu genitalnog, ali nije ista regija te da bi dali odgovor na pitanje o peckanju, upali itd potrebno je da krenete sa ispitivanjem genitalnog trakta a mislim da sam Vam po pitanju steriliteta već odgovorio. Po Protokolu.

Ostavite komentar