1. Pitanje broj: #17117

    Poštovani,
    pre 10 dana imala sam prekid trudnoće zato što se plod nije razvio uopšte nije oživeo, na ultra zvuku se vidjela samo jedna tačkica, a bila sam trudna 13 nedelja. Moj ginekolog mi je rekao da ću dobiti spontani, ali da ne bih još dugo čekala on mi je dao tablete da izazove spontani. Prvi dan sam popila "Mefigin". Drugi dan sam stavila 3 Cytotec tablete u vaginu i nakon 2 sata počela sam da krvarim i izbacujem krvne ugruške, ali drugi dan mi je stalo krvarenje. Otišla sam ponovo kod doktora na pregled i rekao mi je da nije sve izašlo da je "džakče" bilo 5 cm, a tad je bilo 3 cm i ponovo mi je dao 4 cytotec tablete da stavim na svaku po 2 kapi sirćeta. Ja sam to uradila i ponovo sam prokrvarila, ali tad sam dobila jako krvarenje i na kraju završila u bolnici. Tamo su mi dali infuziju i pregledali me i prilikom pregleda i oni su mi pomogli da ta ugrušana krv izadje (makazama i vatom samo izvlačili). Posle pregleda to džakče mi je bilo 18 mm. Ostala sam u bolnici jednu noć i krvarenje mi je se smanjilo i puštena sam kući uz terapiju svaki dan po 3 tablete (ujutru, po podne i uveče) Cytotec da pijem 5 dana i ujutru svaki dan po jednu tabletu gyno-Tardyferon i nakon 7 dana kod mog doktora na kontrolu. Imala sam malo krvarenje bez krvnih ugrušaka, ali sa pojavom malo krvavog šlajma. Posle 7 dana otišla sam na kontrolu i na pregledu doktor mi je rekao da je to džakče 14mm i da ima nešto "malo" ali da to nije ništa i dao mi je 3 dana da pijem Methergine po 3 tablete (ujutru popodne i uveče). Ja sam mu rekla da imam pojavljivanje tamno braon kao sekreta, on je rekao da je sve u redu i da nakon 1 mjeseca mogu ponovo pokušati da zatrudnim. Inače, ovo mi je bila 2 trudnoća sa prvom nisam imala nikakvih problema.
    Sad mene zanima da li uopšte to "malo" smije da ostane, jer posle 2 dana od njegovog pregleda imam pojavljivanje tog braon sekreta i po nekad kao krvavi šlajm. Inače sam dobro i nemam nikakvih bolova. Da li je potrebno otići na kiretažu ili ovo može ovako da ostane????
    Unapred hvala,
    Biljana

    Odgovoreno: 15. 12. 2008.
    • Ne znam odakle ste Biljana, ali takvi prekidi trudnoće u Srbiji više nisu dozvoljeni - tzv. medikamentozni prekid (pomoću lekova) - jer ni Mifezin a ni Citotek nisu registrovani za tu namenu. No dobro, prekid je završen a to džakče je samo nakupina krvi koja će se "cediti" još neko vreme. Najbolje je bilo da su Vam u bolnici posle vađenja meška uradili reviziju (kiretom) i do sada bi sve bilo gotovo. Ovako malo će se produžiti. Za 7 dana se javite ginekologu za svaki slučaj - dužan je da proveri stanje i sadržaj u materici.

Komentari na pitanje: #17117

    • Ja sam isto imala pobacaj koji je izazvan zbog anomalije, i izazvan je sa tim tabletama cytotec, tako sto mi je doktor dao 8 tih tabletica da pijucem ispod jezika. I naravno posle 24h posto nisam se otvarala i vrlo malo sam prokrvarila, iz loznice me posalje za beograd. Trudnoca je bila od 4 meseca. Ne znam da li je moguce te tabletice tako davati ali se koriste iako su zabranjene u srbiji. . .

    • Ja sam nova voljela bi znati dali se mora puno krvariti moja cer uzima te tablete cxtotecdoktor dao u svici za mene je to nesto novo trudn ploda nema

Ostavite komentar