1. Braon sekret pred menstruaciju

    Pitanje broj: #16661

    Poštovani,
    nekoliko dana pred menstruaciju mi se pojavi braon sekret, pa nestane, opet traje jedan dan, pa se tek onda pojavi krv.
    Šta je uzrok tome, da li je možda u pitanju menstruacija bez ovulacije?
    Hvala

    Odgovoreno: 09. 12. 2008.
    • Radi se o hormonskim oscilacijama [pad nivoa hormona i "probojno" krvavljenje] najčešće uslovljenim popuštanjem funkcije žutog tela. Nisu znak anovulatornih ciklusa. Th. 3 ciklusa od 16 do 26.og dana primolut-nor 2x1.

Komentari na pitanje: #16661

    • Poštovani, nekoliko dana pre menstruacije mi se pojavio gust braon sekret, a sledeća dva dana krvarenje u tačkicama. Šta bi to trebalo da znači i da li postoji veći razlog za brigu? Treba da dobijem ovih dana, još ne kasni u suštini, ali... Hvala unapred za odgovor.

    • Dobar dan, Papa test je 2, a vaginalni sekret 3 ciklus treba da bude 12.02 od juče mi se pojavljuje braonkasti iscedak. Da li je to razlog za brigu, do sad mi se to nije dešavalo? Redovni ciklusi bez izostajanja. Na kolposkopiju koja je rađena, piše da se vide neke promene na grliću ali da nisu za paniku. Pa me interesuje šta bi to moglo biti da li je to neka infekcija gljivice da li treba i i bris da se odradi? Tegobe su bile te da tokom odnosa prokrvarim i to traje petnest-dvadest minuta i sutra kao da ništa nije bilo. Hvala unapred.

    • Postovani svakog meseca 15 dana nakon menstruacije mi se pojavi sekret koji je od braon boje do crvene i traje tako jedno 6 dana da li je to normalno?

    • dobar dan zelim pitati imalala sam ranicu toje uradzeno sa spalivanje rekla mije doktorka da to cedapotraje 10 dana da idu iscedak kao krf dobila sam menstruaciju proslo je to sada nakon 2 meseca opet imam iscedak braon treba da dodze menstruacija dalije to zabrinavajuce posto osecam svrab stabi moglo da bude molim vas za odgovor hvala unapred

    • Posle odnosa pojavilo mi se braon krvarenje ,i to onako obilnije pomislils sam da sam dobila ranije ..i danas imam po malo ali dosta manje nego prethodnog dana... Inače treba da dobijem za nedelju dana..da li moze biti razlog trudnoća?

    • Postovani imam 46 godina.Kasni mi vec 15 dana,odradila sam test na trudnocu i negativan je.Medjutim pojavio mi se braon sekret ,sta bi to moglo da znaci..

    • Dobro vece,imam problem sa braon sekretom,imam ga vec dva dana,pre toga sam osetila mali svrab u vagini..Sta to moze da znaci?

    • Pre 3 dana me pocela svrbeti vagina i imam braon sekret sta to moze biti u pitanju i bole me grudi?

    • Dobro vece! Za 4 dana treba da dobijem menstruaciju,juce mi je malo krenula sveza krv i prestala,a prekljuce je bilo malo sukrvice kada se obrisem,sad nema nista osim sto me bole ledja i stomak...Sta bi to moglo biti? Hvala

    • Kasni mi već devet dana u periodu kada sam trebala da dobijem imala sam dva kila viška međutim ta dva kilograma su se skinula a danas sam primetila da imam braon sekret dali postoji mogućnost da sam u drugom stanju

    • Dan pre ocekivane menstruacije krenula mi je krv koja je trajala do uvece a onda sam dobila brain sekret pa me zanima sta bi to moglo biti da li imam razloga za brigu..

    • Imam 23 god. I poslednja dva meseca imam problem sa ciklusom. Imam krvarenje koje traje po 4 dana, a pre nego sto dobijem pojavi se braon fleka na ulošci. I imam pojačan zuti sekret bez mirisa pre braon fleke. A pronašli su mi i policisticni jajnika koji je uvecan 43mm na levom jajnika. Imam i vrtoglavice i mucnine, pritisak je stalno nizak i kada dobijem krvarenje jako me boli stomak i donji deo ledja. Sta moze biti u pitanju?

    • Zadnju menstruaciju sam imala 28. 10 i trajala mi je do 3. 11. Primetila sam pre par dana da imam taj braon sekret. Jer je to normalno pred icekivanu menstruaciju ili treba da se zabrinem? Da napomenem da nikakve simptome nemam sem da su me pre dve nedelje jajnici boleli.

    • Eee ljudii imam 13 godinmi a mengu niisam dobila ali ali mu se na gacicama pojavljuje nesto kafenkasto crveno: ??? Sta je to boim see i jel to znak da cu dobiti?

    • Da li cu dobiti menstruaciju?, nisam razumela bas te reci sto ste napisali? Ovo mi je prvi put da se pojavljuje braon sekret pre menstruacije i ne znam sta je to, i zanima me da li cu dobiti mestruaciju. Unapred zahvalna

    • Imam 28 god. Menstruacije su mi redovne (svakih 26/28 dana) ali u zadnja tri ciklusa mi se desava da mi prvo krene svijetlo braon sekret pa tek kroz 12h krv, sada trebam da dobijem ponovo, zadnji ciklus sam imala 10. 10. I usla sam u 30dan, i skoro dva dana kako mi ide svijetlo braon sekret da li je to normalno i sta moze biti uzrok? Krajem aprila sam bila na pregledu i doktorica je rekla da je sve u najboljem redu! Unapred zahvaljujem.

Ostavite komentar