1. Pitanje broj: #16603

    Poštovanje,
    na nekoliko pitanja ste mi dali odgovor i zaista sam jako zadovoljna istim! Isto tako Vas i poslušam! Evo još jednog! U 2,5 meseca sam trudnoće...kontrolišem se u nadležnom Domu zdravlja i u Klinici za majku i dete u Beogradu! Inače ovo mi je druga trudnoća! Pijem Folan, Maternu trenutno i da li biste mogli da mi kažete šta mi je jos potrebno za zdravu trudnoću!
    Moje glavno pitanje je sledeće... Da li pošto imam sekret mogu da koristim neke vaginalete? Doktorka mi je dala kansen vaginalete, ali na njoj piše da se u prva tri meseca ne koriste, a to je nešto što sam znala od ranije! Kada sam je pitala rekla je da može!
    Zanima me Vaše mišljenje...
    unapred Vam od srca hvala!

    Odgovoreno: 08. 12. 2008.
    • Osim Folana ništa Vam ekstra u ovom periodu trudnoće nije potrebno ako se hranite zdravo [ izbegavati koncentrovane ugh, jesti crno i integralno brašno, voće povrće i morsku ribu- to je sasvim dovoljno]. Ja izbegavam da dajem bilo šta u prvom trimestru, ali ako je dokazana gljivična infekcija i smeta Vam, onda vag. Nystatin [imaju samo lokalni efekat]; ako se radi o bakterijskoj infekciji onda jod-povidon vaginalete. Znači uradite grupu sekreta i th po njoj.

Ostavite komentar