1. Pitanje broj: #16249

  Dobar dan,
  Imam 22 godine. U braku sam 16 meseci. Iako imamo redovne odnose, još uvek nisam u drugom stanju. Išla sam kod ginekologa, bilo je sve u redu sem neke blage upale jajnika. Trebalo je da odem opet na merenje folikula (mislim da se zove folikulometrija), ali sam se odselila u inostranstvo i trenutno nisam u mogućnosti da posetim ginekologa ovamo. Na internetu sam čitala da se za ovako stanje preporučuje strpljenje eventualno i konzumiranje folne kiseline, vitamina e, beba i mama pilule, mama vita itd.
  Interesuje me da li nešto od ovog mogu da koristim bez preporuke ličnog ginekologa i koliko to uopšte pomaže? Šta mi Vi preporučujete?
  Hvala

  Odgovoreno: 02. 12. 2008.
  • Možete da pijete folan [1 dnevno] i vit E, kao i bedoxin 1-2 dnevno to je dovoljno. Ne može da škodi a korist , ali je korisno ako dodje do trudnoće. Pročitajte na sajtu moj tekst o sterilitetu u braku - da bi ste se upoznali sa problemom. Savet za Vas je imate odnose najmanje 1 u 3-4 dana - tako ćete sigurno ubosti plodne dane. Promenite pozu: posle odnosa dignite karlicu na jastuk [10 min] ili imajte odnose otpozadi - ovo pali kod zavaljene materice. Osim ovog tehničkog saveta - nešto drugo - ovako izdaleka je nemoguće.

Ostavite komentar