1. Pitanje broj: #16096

    Poštovanje,
    da li sljedeći simptomi liče na endometriozu: 1. bol tokom cijelog mjeseca suprapubično sa mučninom i ponekad slabosti u nogama 2. bolovi prestaju 6-7 dana prije dobivanja menstruacije i počinju po prestanku menstruacije 3. bila sam trudna 5.5 nedelja i nisam osjetila nikakvo poboljšanje, bolovi su trajali i dalje, morala sam uraditi kiretažu zbog koristenja teratogenih antibiotika.
    Zanima me, ako je endometrioza u kom mesecu trudnoće bi se osjetilo poboljšanje ili bi trebalo odmah? 4. nalaz na hlamidiju, ureaplazmu, mikoplazmu uredan, ali me prati cistitis konstantno koji ne reaguje na antibiotike po antibiogramu, pečenje na završetku mokrenja - ali ovdašnji doktori misle da to nema veze sa ovim bolom u uterusu, 5. kad ležim, mirujem kao napr.u toku noći bude mi bolje, bolovi popustaju te čim ustanem, prati me nadutost stomaka i počinju bolovi koji ponavljam nestaju par dana prije menstruacije 6. da li bi magnetna rezonanca pokazala pravo stanje?
    Unapred hvala.

    Odgovoreno: 29. 11. 2008.
    • Simptomi koje opisujete nisu tipični za Endometriozu. Treba napraviti cistoskopiju (naravno i urinokultura je obavezna) i isključiti debelo crevo kao uzrok problema. Takodje stoji i predlog dijagnostičke laparoskopije sa uzimanjem brisa na hlamidiju (najčešći uzrok pelvične inflamatorne bolesti- koja može dati ovakve simptome). Pošto niste imali problema da ostanete trudni moj savet je trudnoća. Magnet neće ništa pomoći.

Ostavite komentar