1. Pitanje broj: #13932

    Već duže vreme lečim candidu, zbog pojačanog sekreta dobila sam i ranicu. Lečila sam je nistatinom, a ranicu poligynax-om. Redovno sam odlazila na ginekološke preglede. Posle mesec dana od završne terapije imali smo sistematski pregled u NARODNOM FRONTU dobila sam sledeći nalaz: ranica je počela da se prevlači diskretnim mozaikom, dalje ne mogu da pročitam (inhoidesu) na nalazu, ali se spominju papilomati na 10h 2h i6h. Citološki nalaz (cerviksa) PA - II grupa. Inflamacija. U brisu cerviksa nađena mi je e coli - veliki broj. Urađen mi je antibiogram, a od terapije po antibiogrmu dobila sam Ciprocinal 500 mg 2x1 sedam dana i vaginalete (kompleks 500mg bactrim i 100mg nistatina). Suprug treba da odradi spermogram, urinokulturu, bris prepucijuma.
    Interesuje me Vaše mišljenje moje terapije (Osetljiva sam još i na Ampicilin, Logaceph, Azarin, Gentamicin, Amikacin, Bactrim, Trimosul, Clloromphenicol) pošto ovde čitam da je to uporna bakterija. Da li je dovoljna ova terapija, pošto čitam da je najbolja kombinacija dva antibiotika? Koliko treba da čekamo posle lečenja da bi smo počeli s planiranjem dece? Da li je to može da utiče na dosadašnju sterilitet pošto godinu dana muž i ja pokušavamo da dobijemo decu? (u svakom slučaju prvoveriću hormone i ovulaciju posle terapije).
    Molim za svaki Vas predlog, mišljenje i sugestiju.
    Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 31. 10. 2008.
    • Nalaz nije sjajan i moguce je da je infekcija uzrok Vasih problema- dakle potrebno je sanirati istu i kod Vas i kod supruga ako postoji. Th je data po antibiogramu a u vaginaletama imate drugi antibiotik (Bactrim) tako da bi to trebalo da bude dovoljno. Pijte caj od brusnice i jedite perle belog luka. I suprug neka sprovede istu terapiju a tek posle dajte briseve zajedno- posle terapije. Na sajtu imate tekst o bracnom sterilitetu- procitajte ga.

Ostavite komentar