1. Pitanje broj: #13741

    Poštovanje,
    U vag.i cerv.brisu mi je izolovana bakterija streptokoka, a pre nje je bila hlamidija, ešerihija, stafilokok i enerokokus. Nalazi na hlamidiju su dva puta bili negativni, a ove ostale bakterije su se uvek pojavljivale posle terapije antibioticima. Zapravo izlečim jednu, a ono se stvori druga. Zašto? Urađen antibiogram za streptococcus beta haem grupu B. Osim penic.preparata piše još i da je senzitivan na Cefotaxime, Ceftriahone, Ciprofloxacin.
    Koja su to prva dva lekova, imaju li neki drugi naziv, koji da uzmem kao i koje vaginalete sa njima u kombinaciji da koristim.
    Molim Vas odgovorite mi, pošto sam nalaze radila u privatnoj laboratoriji, pa mi je sad malo nezgodno da sa njima idem u društvenu ustanovu radi recepta tako da bih sama kupila, ali ne smem na svoju ruku. Šta da radim da mi se posle ove terapije opet ne stvori neka druga bakterija i da li je moguće da kondom nije zaštita, jer ga koristim par godina uvek sa suprugom koji se nije kontrolisao (ako sumnjam da mi od njega prelazi).
    Hvala!

    Odgovoreno: 28. 10. 2008.
    • U vagini ima mnogo uslovno patogenih bakterija, a anogenitalna regija je takva da do infekcije lako dolazi iz okoline - to je odgovor - odakle Vam. Možda ne bi bilo loše da i suprug uradi bris - za svaki slučaj. Lekovi su: Tolikar, Longacef i Ciprocinal. Ovaj zadnji možete kupiti i pijte ga 2x1 7 dana (od 500mg). Uz ovu terapiju vag. Poliginax jedno pakovanje.. Posle terapije par dana pauze, pa provera V+C brisa.

Ostavite komentar