1. Pitanje broj: #13661

    Imam VI grupu vaginalnog sekreta (kandida). Desilo se da sam na svoje insistiranje rezultat saznala telefonom pre zakazanog odlaska ginekologu. Po saznanju sam odmah rekla mužu da bi trebao i on da ode kod lekara i da bris na analizu. Muž je naišao na neodobravanje lekara uz komentare kako nije trebao da dolazi radi toga.
    Moja dilema je da li je kandida lako prenosiva polnim putem, pa moj muž ipak ima razlog da ode na pregled? Još se nisam videla sa svojim ginekologom, pa on još nije dao svoje mišljenje o ovome. Zakazani temin ću svakako ispostovati, ali me odgovor zanima i pre toga, jer je muž ljut što sam insistirala na njegovom pregledu, a kaže kako su ga lekari ismejali. (!?)
    Zahvaljujem

    Odgovoreno: 28. 10. 2008.
    • Muškarci su vrlo otporni na ovu vrstu infekcije i vrlo retko imaju probleme. Kandida se ne prenosi polnim putem - ona je uvek tu u vagini, samo čeka povoljan trenutak (pročitajte tekst o vaginalnoj kandidijazi na sajtu). Ipak, kod upornih recidivantnih infekcija terapiju uključujemo i partneru. Nema razloga za smeh - kandida i tegobe koje donosi su vrlo neprijatni.

Ostavite komentar