1. Pitanje broj: #13403

    Poštovani doktore,
    evo nakon tri godine pokušaja da dobijem drugu bebu i tri pobačaja, ne znam kuda dalje. Ukratko 2004 jedan normalan porođaj. 2005, na prvom ultra zvuku konstatovana 2 meška, na sledećem jedan je skoro nestao, a drugi raste, ali bez ploda, blighted ovum, urađena kiretaža. U martu 2008 u 25 toj nedelji, zbog teške anomalije srca ploda izazvan nameran porođaj i na kraju sada u oktobru 2008, identična stvar kao i 2005, prvi uz 2 meška, na sledećem jedan ostao isti, drugi porastao, ali bez znakova ploda. Urađena kiretaža.
    Molim Vas da me posavetujete koja ispitivanja da uradimo suprug i ja i koja institucija se bavi ovakvim stvarima najviše. Napominjem da živimo u Beogradu.
    Unapred hvala

    Odgovoreno: 23. 10. 2008.
    • Pročitajte na sajtu tekst \"Ponovljeni spontani pobačaj\" da bi Vam problematika bila malo jasnija. Uzroci Vaših pobačaja najverovatnije su hromozomske (genetske) prirode te je moj savet da Vi i Vač suprug uradite kariogram (vaša hromozomska slika). Mislim da genetsko savetovailšte u BGD ima Institut za majku i dete. Ono što ću Vas savetovati je da prekoncepciono (pre trudnoće) pijete Folan 1 dnevno i beviplex 2x1 duže vreme i da dalje budete uporni - dok se ne dobije genetski ispravan plod - druge pomoći nema.

Ostavite komentar