1. Pitanje broj: #12781

    Poštovani doktore,
    juče sam bila kod doktora na kontroli (trudna sam 11 nedelja i 3 dana). Za 5 dana imam zakazan ultrazvuk (živim u inostranstvu i ovde ne rade ultrazvuk pre 12 nedelje). Na jučerašnjem pregledu doktorica mi je pomoću nekog aparatića pokušala da pronađe otkucaje srca iako je mislila da će biti rano, ali čuli smo otkucaje oko 160 u minuti. E sad, ja sam danas imala manju saobraćajnu nezgodu gde me je neko udario odpozadi i jedino sam se šokirala i uplašila jako, ali nisam nigde povređena.Uplašila sam se za bebu i otišla kod doktora (ne kod istog) i taj doktor nije mogao uopšte da pronađe otkucaje bebinog srca.
    Mene sada brine, da li je moguće da se možda beba pomera i da jedan dan se može čuti otkucaj srca, a sledeći dan već ne? Ili je ta nezgoda mogla da utiče na moju bebu? Doktorica mi je rekla da ne moram raditi ultrazvuk (samo u slučaju bola ili krvarenja) jer ga svakako imam zakazanog za par dana.
    Šta Vi mislite? Jako sam zabrinuta, jer sam već imala već jedan pobačaj. Izvinjavam se na opširnosti, ali htela sam samo da objasnim situaciju da bi mi dali što precizniji odgovor.
    Hvala unapred puno

    Odgovoreno: 16. 10. 2008.
    • Mislim da je sa bebom sve u redu i da nema potrebe da se oko toga sekirate. To slušanje ploda se radi samo u inostranstvu- mi stavimo UZ i vidimo srčanu akciju. U svakom slučaju udarac koji ste imali nikako ne može oštetiti Vašu bebu koja je odlično u svojoj plodovoj vodi - garantujem. Ne sekirajte se.
      Pozdrav.

Ostavite komentar