1. Pitanje broj: #11857

    Poštovani,
    imam pitanje za Vas koji me muči već mjesecima. Nakon korišćtenja ovragyl vag. 7 dana i pijenja tableta od 400mg, partner i ja, vaginalni sekret mi je bio III i VI grupa. Prepisana mi je kutija Poliginaxa, ali mi rezultat nije bio ok. Bijeli sekret i suhoća vagine su se i dalje nastavili. Nakon menstruacije mi je doktor prepisao Neopenotran, bez analize sekreta. Nakon iskorišćene kutije Neopenotrana, 7 vag, stanje je BUKVALNO isto. Pazim na ishranu, pijem vitamin c svaki dan, jednu šumeću tabletu i koristim kupku za intimnu njegu Lactocyd femina već 2 mj. Dijebetesa u porodici nije bilo.
    Da li je infekcija nedovoljno zaliječena oba puta ili je nešto drugo u pitanju? Ginekolog mi kaže da je sve ok, da ne brinem. Papa test mi je uredan. Sekret je bijel, gust, nema mirisa, bez peckanja, vagina suha.
    Molim Vas preporučite mi neku terapiju.

    Odgovoreno: 01. 10. 2008.
    • Najispravniji put bi bio da uradite V+C bris i da se leči po antibiogramu. Ipak pošto tražite savet probajte sa Diflukan tbl od 150 mg i Vi i partner u jednoj dozi, a Vi stavljajte vaginalete Geonistin jedno pakovanje. Odmah počnite sa upotrebom tbl Laktovag 2x1 najmanje 2 nedelje, a zatim 1x1 duže vreme (oralni probiotik za vaginalnu floru). Posle vaginaleta 2x nedeljno aplikujte Ovestin kremu u vaginu (lokalna estrogena krema za poboljšanje epitelizacije- zbog suvoće) ili kremu Herbalm 2000. Trebalo bi da pomogne.

Komentari na pitanje: #11857

    • Postovanje, ja sam imala histerektomiju pre 3 meseca. Imam problem sa suvoćom vagine i odnos mi je jako bolan, prosto nemoguć. Dr mi je prepisala Ovestin vaginalete 7x1 svako veče i posle toga 1 x nedeljno. Međutim, ja imam strah jer sam pročitala u upustsvu da mora da se redovno kontrolišu dojke, jer moze da izazove karcinom dojki. I moje je pitanje da li ga koristiti i kako, tj. koliko? I da li postoji neko drugo sredstvo protiv suvoće na biljnoj bazi? Hvala, jako sam uplašena i ne znam šta da radim.

Ostavite komentar