1. Pitanje broj: #11842

    Poštovani doktorke,
    prije otprilike mjesec dana primjetila sam na klitorisu i oko njega par sitnih bradavica, peckanje prilikom mokrenja i posle,odmah nakon menstruacije otišla sam kod ginekologa i dijagnoza mi je bila colpitis i kondilomi, spoljašnji uglavnom, unutra je bio jedan. Doktorica mi je prepisala vaginalete koje sam koristila 12 dana i uradila mi je papa test, koji nije pokazao prisustvo hpv....rekla je da se upala od vaginaleta smirila, uradila mi je tuširanje dva puta i od tada ne osjećam peckanje, niti probleme unutra.Ali, vanjski kondilomi se šire i doktorica mi zato ništa nije rekla, prepisala mi je samo mast pantenol.....ali ja ne primjećujem da se to od tog smanjuje. Čak i nije rekla ni da poboljšavam imunitet.
    Da li Vi mislite da bih trebalo da se posavjetujem sa još nekim ginekologom, da li dovoljna terapija pantenol mast da nestanu kondilomi, a imam desetak kondiloma na klitorisu i okolo, ne vidim da mi je od tog bolje, mada koristim to kratak period nekih 5-6 dana, da li Vi mislite da bih trebalo ići na spaljivanje ili neku drugu terapiju, da ne kažem koliko sam zabrinuta, a to mi samo pogoršava stanje. Ovih dana treba da dobijem menstruaciju i u velikoj sam nedoumici šta da radim.

    Odgovoreno: 01. 10. 2008.
    • Kondilomi neće nestati upotrebom ove kreme. Savet je laserska eradikacija (spaljivanje) jer na drugi način neće nestati-samo će se širiti. Dakle posle ciklusa zakažite lasersko spaljivanje (obavezno u anesteziji). Laser je najefikasniji način uklanjanja, a oporavak posle ove metode najbrži i najpotpuniji.

Ostavite komentar