1. Pitanje broj: #11392

    Želim ostati u drugom stanju, imam neredovne cikluse i više od godinu dana pijem cikloproginovu. Kakve su šanse, dr mi je rekao da treba vremena, da se opustimo itd...ali već 3 godine ništa. Ima li neko pomoćno sredstvo.
    Hvala

    Odgovoreno: 24. 09. 2008.
    • Vreme je da preduzmete konkretne korake u smislu ispitivanja jer 3 godine je sasvim dovoljno da se uoči postojanje problema. Na sajtu imate tekst o ispitivanju bračnog steriliteta gde je dat algoritam (redosled) ispitivanja u bračnom sterilitetu. Pročitajte ga i insistirajte kod Vašeg lekara da se krene sa akcijom. Kod Vas bi po isključenju obostrane infekcije i proveri spermograma trebalo stimulisati ciklus i inudovati ovulaciju, ali kažem korak po korak- sve je opisano u tekstu o sterilitetu.

Komentari na pitanje: #11392

    • Evo ovako u braku smo evo treca godina vec dve ipo god pokusavamo dobiti bebu ali uzalud. Muz je iso privatno kod dokt. Gde je u januaru ove god ustanovljena varicocela koju je i operiso. Ja nemam redovno ovoluciju ali mi dokt. Jos nije dao nikakav lek ni rekao nista konkretno a vreme prolazi. Vec smo se oboje toliko razocarali da vam nemogu opisati. Sta vi mislite da bi trebali da uradimo i na kakva ispitivanja jos trebam reci dokt. Da me salje tj kako da to malo ubrzamo. Hvala vam unapred.

Ostavite komentar