1. Pitanje broj: #31372

    Poštovani,
    u oktobru su mi odstanjeni kondilomi na grliću, posle toga rađen hpv-screening rezultat negativan. Na zadnjoj kolposkopiji pre 3 meseca papa ii grupa, dijagnoza koilocitoza, bez terapije. Brine me to što u poslednja dva ciklusa, 4 dana pre prvog dana krvarenja sekret postaje smeđ kao da ima sukrvice u njemu (nije obilan i nema promene mirisa), a potom su ciklusi obilniji nego ranije. Da li bih mogla da koristim neki prirodni preparat, npr kantarion vag, i mogu li one da se koriste za vreme ciklusa?!
    hvala

    Odgovoreno: 15. 06. 2009.
    • Poštovani,
      to što vam je test na hpv negativan ne znači i da ga nemate. Dnk kodiranje poznato je samo za oko 90 tipova ovog virusa, a njih ima mnogo više. Dijagnoza koilocitoze je znak prisustva virusa. Očigledno vam je infekcija zahvatila sluznicu materice čim imate premenstrualni uvod u krvarenje. Možete koristiti sve prirodne preparate za podizanje imuniteta, kažu da su dobre i kombuha gljive (ima i u tabletama), herpigen sprej, neki pacijenti navode da im je pomogla i krema vučjak. Vaginalete se ne koriste tokom menstruacije, ler ih krv izbaci, pa nemaju dejstvo, ali ne mogu da vam škode.
      Pozdrav

Ostavite komentar