Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

Specijalista ginekologije i akušerstva

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Telefon za zakazivanje

 Anita Mitreski

Telefon za zakazivanje

Oblasti medicine

Specijalizacija

Grad

Jezici

Raspored rada doktora

Telefon za zakazivanje
063 687 460

Najnoviji tekstovi koje je lekar objavio:

Postavite pitanje

Broj odgovorenih pitanja: 459

 1. Postovani, imam 36 godina, dvoje dece (15 i 11 godina) i pre 7 godina operisala sam levi jajnik i izvestaj o rezultatu klinicko-patoloskog pregleda je bio sledeci: amputirana tuba duzine 6cm zajedno sa cisticno izmenjenim ovarijumom koji je prom. 7x4x3 cm. Sadrzaj cisticnih formacija u ovarijumu je serozno mucinozni i u najvecoj cisti koja je prec. Do 6cm je hemoragican. Poslednji izvestaj ultrazvucnog pregleda je sledeci: uterus u avf 74x58x42 endometrijum 5, 5 mm, lo nedostaje. Do= 39x25 sa anehogenom senkom 18x12 i heterogenom senkom 20x15 (cista ispunjena guscim sadrzajem) debljine septe do 5mm. C. Douglasi- bez slobodne tecnosti uzimam diane 35 vec pet meseci i ciklusi su mi uredni (pre toga ciklus mi je trajao 23 dana) . Imam kontrolu za 3 meseca. Molim za vase misljenje i savet. Pozdrav

  Odgovoreno: 08. 05. 2010.
  • Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

   Poštovana,
   Nalaz vam je dobar, imate tu jednu manju cistu koju treba kontrolisati, a ako raste obzirom na ph nalaz posle operacije, možda ćete morati i njega da operišete. Mislim da su male šanse za to i da bi terapija koju koristite trebalo da blokira rast.
   Pozdrav

 1. Pitanje za dr. Mitreski. Molim da mi protumačite dijagnozu eksplorativne kiretaze>materijal nereprezentativan za ph analizu, samo krv i minimalne tračice skvamoznog epitela bez znakova atipije. >kolposkoski pregled grlića materice b. O kao hp analize istog. . Pacijentkinja u postmenopauzi od 2002. G. U periodu od 2002 do 2005 bila na supstitucionoj hormonskoj terpiji. Debljiina endometrijum 1, 5-2 mm. U periodu od septembra 2008 do maja 2009. Tačkasto krvarenje povremeno od septembra 2008. G u količini od jedne crvene kapi krvi jednom dnevno, pre kireataže na svaka tri meseca, posle iste koja je obavljena u aprilu 2009. Tačkasto krvarenje u dva navrata u aprilu i maju 2009. Ista količina i boja. Da li treba uraditi jos neke analize i koje ili treba ponoviti kiretažu, budući da materijla prilikom prve nije bilo dovoljno? Unapred hvala.

  Odgovoreno: 08. 05. 2010.
  • Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

   Poštovana,
   Koliko sam shvatila tackasto krvarenje vam se pojavilo samo jos u maju prosle godine neposredno iza kiretaže i od tada ste mirni. Ako nema krvarenja samo se redovno kontrolisite na svakih 6 meseci, pratite debljinu sluznice i radite briseve. Ako je debljine sluznice preko 4, 5 mm, obavezno ponovite intervenciju. Ako i dalje krvarite tragajte za uzrokom.
   Pozdrav

 1. Postovani da li sam mogla ostati trudna ako sam imala nezasticeni sexualni odnos a pritom partner nije ispustio seme? Da li bi trebalo da popijem pilulu jutro posle? Hitno!

  Odgovoreno: 08. 05. 2010.
  • Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

   Poštovana,
   Malo je verovatno da tako možete da ostanete trudni
   Pozdrav

 1. U vezi mog pitanja za vag i cervikalni bris: pitali ste da li ima diplokoka saljem vam jos jednom moj nalaz: dmp: epitelne celije, pmn leukociti, gram pozitivni bacili, kokobacili, diplokoke patogene bakterije nisu izolovane molim za odgovor unapred zahvalna

  Odgovoreno: 08. 05. 2010.
  • Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

   Poštovana,
   Nalaz vam je dobar
   Pozdrav

 1. Postovani doktore molim vas za misljenje, trudna sam, trenutno u 18 nedelji i danas su mis tigli rezultati torch-a (ako ne gresim u nazivu) i jako sam zabrinuta posto mi u nalazu pise da se javim epidemiologu i samim tim znam da nesto nije uredu. Molim za tumacenje cytomegalo igg 120 u/ml (neg <25) cytomegalo igm <10u/ml (neg <10) herpes simplex tip 1 igg 2. 82 (neg <0. 8, poz >1. 1) herpes simplex tip 1 igm <0. 8 (neg <0. 8) rubella igg <0. 85 (neg <0. 85) rubela igm <0. 8 (neg <0. 8) toxoplasma gondii igg <0. 8 (neg <0. 8) toxoplsama gondii igm <0. 8 (neg <0. 8) sve sam prepisala i molim vas za odgovor jer ovo mi je stota komlikacija za ovih 18 nedelja i zaista sam isprepadana. Ovo mi je prva trudnoca i imam 28 godina, nisam bolovala od nekih tezih bolesti unapred hvala na odvojenom vremenu

  Odgovoreno: 08. 05. 2010.
  • Prim. dr sci. med. Anita Mitreski

   Poštovana,
   Imate povisen titar antitela na citomegalovirus koji sam za sebe ne mora da znači trenutno nista, ponovite n alaz za 3 nedelje od prethodnog, pa ako je titar 4 puta manji ili veći od ovog koji vam je nadjen onda ste imali skoriju infekciju, a ako je nalaz neizmenjen onda se ne morate brinuti. Osim toga imate i infekciju genitalnim herpesom, koju treba lečiti, a ukoliko bude pozitivna u poslednjem mesecu trudnoće porođaj treba završiti carskim rezom.
   Pozdrav

Prikazano 1-5 od ukupno 459 pitanja
Zakažite pregled kod Prim. dr sci. med. Anita Mitreski