1. Orvagil vaginalete (vagitorije)

    Pitanje broj: #30875

    Poštovana,
    U Januaru ove godine bila sam na pregled kod ginekologa, zbog neprijatnog mirisa sekreta koji mi se pojavio još u 2008 godini na jesen, u privatnoj ordinaciji, gde mi je rečeno da imam 3. grupu sekreta. Dobila sam makmiror vaginalete i tatntum rosu. Posle jedne kutije tih lekova, neprijatan miris se povukao, ali na kratko, možda jednu nedelju i sve je opet po starom. Posle 3 meseca opet uspem da dođem na pregled (zbog posla kažem uspem, jer je nemoguće uzeti dan slobodan) ali odem u bolnicu a ne privatno. Tamo mi na pregledu, dr. kaže da misli da je 5. grupa i da dok čekam rezultat uzmem orvagil vaginalete. Posle 7 dana tih vaginaleta, odem po rezultat i po terapiju a dr. Kaže da imam 6 grupu. Dobijem zatim orvagil tablete i 1 lomexin vaginaletu. Pošto sam bila skeptična prema tom lekaru, nisam uzela te lekove nego odem da čujem još jedno mišljenje, i drugi dr. kaže da ja u stvari imam 3 grupu u kombinaciji sa 5 i da mi totalno drugačije lekove, triagil oral tablete, tantum rosu i makmiror vaginalete. Ja sad više ne znam ni šta imam od bakterija ni kako da ih lečim. Sve sam lekove uzela, pošto se to sve izdešavalo u prethodne 2 nedelje i ja sam u totalnom haosu. Pošto, ako je candida, ona zna biti uporna, dosadna i vrlo problematična. A ako nema 6 grupu i candidu, ne želim da koristim te lekove, jer su užasno jaki i plašim se pogotovo tog lomexina. Jer videvši da jedna vaginaleta rešava sve... To je sigurno mnogo jako... Da li da odem i na četvrti pregled ili koristim ipak sve ovo? I koliko je moguće da neko pogreši pri pregledu sekreta i umesto 3 kaže 6 ili obrnuto? Da li ti svi lekovi što sam dobila, mogu pomoći oko obe grupe, ali je samo pitanje dogovora dr. i farmaceutske kuće, pa zato različite lekove prepisuju? U svakom slučaju, ono što se kod mene javlja od simptoma jeste, vrlo jak, neprijatan miris, sekret malo tamniji, braonkast, i ne tako obilan. Od ove godine neredovna menstruacija, kašnjenje u martu čak 55 dana. Do ove godine menstru. Svakog meseca u isto vreme. Primetila sam još nadutost stomaka, nogu... Od ove godine januara... Pomislih da li su možda hormoni nešto poremetili jer imam 30 godina. A prošle godine sam se mesec dana lečila od helicobacter pylori, i uzimala 4 kojekakva antibiotika, i od tada imam ovaj problem. I da li ishrana može uticati na sve ovo? Konkretno slatkiši. Nemam problem sa kilažom, aktivni sam sportista 15 godina ali živim na ugljenim hidratima?
    Unapred Vam se zahvaljujem.
    S poštovanjem.

    Odgovoreno: 08. 06. 2009.
    • Poštovana,
      Neprijatan miris sekreta daju sledeći uzročnici: trichomonas (V grupa), leptotrix (IIId grupa) i normalni saprofiti vagine koji spadaju u anaerobe. Koju god od ovih grupa da imate leče se vaginalnim tabletama orvagyl+ triagil ili orvagyl peroralno najmanje 7 dana 2x1 dn i to za oba partnera. Ukoliko se ne leči i partner prvim odnosom vam sve vrati. Pošto ste zbog smetnji sa želudcem uzimali 4 vrste antibiotika vrlo je verovatno da imate i VI grupu pa stavite tu vaginaletu lomexina da vam se tegobe ne bi ponavljale na kraju terapije orvagyl vag glob. Ono što piše nije uvek tako. Imate gljivice koje preživljavaju i lomexin.
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #30875

    • Poštovani Iz vaginalnog i cervikalnog brisa samo dobila rezultate i imam enterococcus. Doktor mi je da jednu kutiju Pentraxil na 6 sati i  po 1 probiotic jedan na dan. vaginalne tablete Fluomizin celu kutju.Međutim sve to koristim ali i dalje osetim svrab u vagini i neku vatru kao da gorim.Unutrašnja temperatura.Šta da radim dalje? Pozdrav

    • Poštovani, dijagnostifikovan mi je HPV virus srednjeg rizika. Da li je pametnije pratiti ili ukloniti?

    • Postovani, u aprilu sam imala bjeličast gust sekret, svrbež vagine, bol prilikom odnosima. Pred menstruaciju me sve to prestalo, i nisam otisla na pregled. Sumnjam na kandidu. Bolio me stomak pri dnu na dodir jak, i opet je počeo bijeli gust sekret. Da li sad imam i upalu jajnika uz kandidu? Koje vaginalete se preporučuju ako je kandida? Pozdrav

    • Poštovani, moze li objasnjenje za Papa test , druga grupa, inflamatorni tip? Takodje, šta predstavlja termin "diskariotične ćelije"? Hvala unaprijed.

    • Postovani, od pre nedelju dana imam sekret bele boje, sirast,pracen svrabom. Posto nisam u mogućnosti da odem ginekologu, uzela sam Orvagil vaginalete i kanesten kremu. Da li trebam da promenim vaginalete? Vec 5 dana ih koristim, svrab se smanjio ali cini mi se da je sekret i dalje prisutan. Hvala vam unapred.

    • Postovani u februaru prosle godine mi je radjena konizacija, papa test je bio 3. Grupa a biopsija pokazala promene cin1 koje idu prema cin2. Posle konizacije patihistoloski pokazao lsil i hronicnu upalu grlica. Cele godine sam provela mirno, bez ikakvih tegoba. Od pre nekih 12 dana je krenuo sekret zuto zelene boje bez mirisa, uradila sam papu sa kolposkopijom gde je papa 3. Grupa i sekret 3. Grupa a kolposkopija zadovoljavajuca. Interesuje me sta moze biti uzrok da i posle konizacije papa opet bude 3. Grupa. Inace sam radjala.2 puta carskim rezom, odnose imam samo sa suprugom.

Ostavite komentar