1. Pitanje broj: #29674

    Poštovana,
    Pišem vam po drugi put i molila bih vas da mi odgovorite. 29.04. na uz mi je konstatovan missid ab u 2 mesecu. Uradila sam kiretažu i dobila nalaz patohistološki koji glasi residua post abortum deciduitis purulenta. Molim vas da mi pojasnite nalaz. U drugoj trudnoći koju sam održavala došlo je do istih simptoma početkom 2 meseca sam dobila krvarenje braon boje ali uz upotrebu utrogestana trudnoća se dobro završila i nikakvih tegoba nisam imala. Da li je došlo do greške lekara ili ne.
    Hvala

    Odgovoreno: 25. 05. 2009.
    • Poštovani,
      nalaz patohistološkog pregleda ukazuje na gnojnu upalu posteljičnog tkiva, što znači da kod vas u vaginalnom sekretu postoji neka bakterija koja se uz grlić popela u unutrašnjost materice i izazvala zapaljenje, tako da ne može biti govora o lekarskoj grešci. Izlečite najpre infekciju kod vas (ali i partnera), pa pokušajte ponovo.
      Pozdrav, dr Mitreski

Komentari na pitanje: #29674

    • katarina milovanovic 15. 07. 2014.

      Postovani, u drugom mesecu trudnoce sam slucajno promenila doktora i otisla kod njega na kontrolu, covek je bio zacudjen jer je u kartonu pisalo da je trudnoca uredna a plod je bio raspadnutom stanju, predpostavljao je da je plod uginuo pre 15 dana (sto zznaci da predhodni ginekolog kod kog sam bila nije primetio da nesto nije u redu) . Hitno mi je odradjen abortus a na patoloskom nalazu pise residua post abortum. Molim vas da mi objasnite sta to znaci. Unapred hvala

Ostavite komentar