1. Pitanje broj: #29362

    Poštovani,
    Imam čudan svrab u predelu genitalija, i potrebu za čestim mokrenjem, nemam nikakvo crvenilo, niti pojačan sekret. Imala sam odnos prvi put bez zaštite, pre 15 tak dana. Ali išla sam kod ginekologa i radila i bris vagine i vulve, oba rezultata su u redu, zbog toga nemam nikakvu terapiju već samo "tantum rosu" za ispiranje... Molim Vas pomozite, jer mi i mokraća ima čudan miris...
    Hvala unapred!

    Odgovoreno: 21. 05. 2009.
    • Poštovani,
      Uradite nalaz urina i eventualno urinokulture, pa ako nečeg ima lečite. Sem brisa vagine i vulve uradite i ostale briseve: cervikalni sekret na bakterijsku kulturu, bris na mycoplasmu i ureaplasmu, chlamydiu, herpes genitalis, a obzirom na "čudan svrab" možda da ne preskočite ni humani papiloma virus (jako skup bris).
      Pozdrav.

Komentari na pitanje: #29362

    • dragan stojkovski 12. 07. 2009.

      Poštovani,
      pojavio mi se svrab u predelu iznad penisa u sitnim, gotovo neprimetnim tačkicama i zna da se proširi sve do pupka. Istu takvu pojavu imam u podkoleničnom delu na obadve noge, svrab je uporan i što se više češem više se proširuje. Od češanja mi se stvore kapilarna oštećenja kože. Mislio sam da je u pitanju pedikulis pubis ali preparati koje sam koristio nisu pokazali rezultate. Povremono sam koristio sinoderm ali mi on donese samo trenutno umirenje svraba. Za noge koristim hepatrombin mast 50000 jer sam predpostavljao da je u pitanju loša cirkulacija. Trenutno ima rezultata ali jako sporo. Redovno kontrolisem šećer u krvi i iznosi u proseku 4,5 do 5,4. Da li je potrebno da potražim mišljenje urologa ili kome već da se obratim.
      Unapred zahvalan.

Ostavite komentar