1. Pitanje broj: #23691

    Molim Vas Vaš komentar. Imam 52 godine, jedno dete.Prvi pregled.Menstruacija prestala u 50-toj. ESHOSONOGRAFIJA DOJKI Dojke omanje,dominantno lipamotozno izmenjene. Fibroglandularna struktura se manjim delom održava uGKS, delom fibrimikrocistično izmenjena. Solidni tu i makrociste se ne izdvajaju. Regionalno nema uvećanja lgl. BI RADS DD1 LD1 Dijagnoza: Dysplasia mammae benigna N60 Vid zdravstvene: zaštite Kurativa Nalaz sa VMA : BMD nivo osteoporoze Nek T-Score -2,7 Krajem decembra primila prvu injekciju BONVIVE. Pijem jednu IDEOS tabletu uveče. Da li se ovim snimanjem može utvrditi koji je kuk u osteoporozi. Interesuje me da li postoje neke video vežbe .Ja nisam uspela da pronađem.Mislim s obzirom na epidemiju osteoporoze ne bi bilo loše tako nešto uraditi.Takođe me zanima da li injekcije BONVIVE mogu da se refundiraju. Unapred zahvalna na odgovoru

    Odgovoreno: 12. 03. 2009.

Komentari na pitanje: #23691

    • Molim vas za komentar. Imam 27 godina, majka sam 4 djece. Prvi porodjaj u 19toj godini,a cetvrti je bio pre 1 godinu i 5 mjeseci. Pojavile su mi se dvije kuglice, kao klikeri bih rekla po mom dodiru. Doktor mi je radio obicni ultrazvuk pa mi je rekao da ne brinem, da je sve u redu. U pitanju su limfatici od velicine 17 i dao mi je ovu dijagnozu. Ako mozete da mi date vase misljenje. Unapred vam se zahvaljujem.

    • Dobila sam nalaz rtg pluca koji glasi. . Obe dijafragme su pravilno polozene, desna je dvostruko konturisana sa slobodnim pripadajucim fcsinusima. Srcani sudovi senka je u fizioloskim granicama. Vid zdravstvene zastite je kurativan? Molim objasnjenje sto pre posto se sremam za operaciju i zato sam se snimala inace sam pusac, hvala unapred zabrinuta maki.

Ostavite komentar