1. Pitanje broj: #140057

    Postovani, bila sam na kontroli prije 2 dana u 36/37 nedelji. Beba odlicna, teska 2800 g. Inace trudnoca uredna, bez ikakvih simptoma trudnoce, dobila sam ukupno 8kg, vrlo aktivna trudnica. Sada na pregledu mi je dr rekla da imam mekan i skoro ravan grlic materice, prolaznost 1 prst i da bebina glava naleze na karlicni ulaz. Rekla mi je da ce se beba roditi najdalje za 15 dana, da mirujem i da uzimam magnezijum direct. Upasila sam se i zabrnuta sam jer nisam navikla na bilo kakvu vrstu komplilacije. Kakvo je vase misljenje, da li ce beba uskoro i da li trebam strogo mirovati? Hvala vam.

    Odgovoreno: 05. 09. 2015.
    • Poštovana,
      Na osnovu vašeg pisma nemate razloga za zabrinutost. Naime, trudnoća je terminska već od 37. Nedelje a vi praktično za neki dan ulazite u 38. Nedelju trudnoće. Kada god da se desi porođaj pretpostavljamo da je beba zrela za vanmaterični život. Svakako da se preporučuje u toj starosti trudnoće (36/37) ukoliko je nalaz na grliću kakav je kod vas, da više mirujete kako bi prevenirali porođaj da bi beba dobila još malo na telesnoj težini, pa zato poslušajte savet svog ginekologa.
      mirujte, uzimajte mg, javljajte se na redovne kontrole kako vam ginekolog preporučuje i spremajte se za najsrećniji dan u vašem životu.
      Pozdrav

Ostavite komentar