1. Pitanje broj: #100543

    Postovani, imam 23 godine i od danas sam pocela da pijem cyclo-progynova pilule da bih regulisala ciklus koji je u poslednje vreme postao jako neredovan (ginekolog mi ih je prepisao) . Inace, prvi put u zivotu pijem pilule ove vrste (ako izuzmemo primolut nor za izazivanje menstruacije) . Problem je u tome sto sam mnooogo zbunjena nakon citanja svih postova koji se ticu ovoga. Konkretno, brine me to famozno gojenje i nista mi nije jasno. Da li mozete da mi objasnite kako zapravo pilule uticu na gojenje, da li usporavaju metabolizam i izazivaju gojenje pa na to ne mozemo da uticemo ili dovode do povecanja apetita? Unapred zahvalna

    Odgovoreno: 22. 06. 2012.
    • Poštovana,
      Na to da li cete se ugojiti ili ne, pilule ne uticu mnogo. Moguce je da cete se ugojiti od 0. 5-2kg i to ukoliko ste skloni gojaznosti. Pilula ne dovodi do povecanja apetita.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #100543

    • Kristina Protic 22. 05. 2020.

      Poštovani, Već par meseci unazad imam kašnjenja ciklusa, sada mi se desilo da nisam dobila ceo mesec. Otišla sam kod ginekologa i dala mi je Primolut posle koga sam dobila ciklus. Međutim, ne ide mi baš mnogo, a i bolovi su nesnosni. Pa sam htela da pitam da li to ima veze sa lekom?

Ostavite komentar