1. Pitanje broj: #50899

    Postovani, nadam se da cete mi pomoci u nedoumici! Imam 25 godina. Poslednju menstruaciju imala sam 19. 12. 2009. ! U poslednjih par meseci mogu reci da sam imala redovne cikluse na mesec dana (sa ponekad zakasnjenjem on 1-2 dana) . Pritom od maja prosle godine nisam imala seksualne odnose! 9. -10. 1. 2010. Sam imala odnos uz prekid snosaja partnera, moze se reci nezasticen! Ali nakon toga nisam uzela pilulu jutro posle! Medjutim, tokom sledeceg odnosa 13. -14. 01. Desilo se da je kondom spao, pa sam 14. 01. Ujutru popila postinor 2 prvu tabletu i nakon 12 sati drugu! Po mom iskustvu trebalo je da dobijem juce ili eventualno danas ili sutra, ali se brinem jer nemam nikakvih predmenstrualnih simptoma koje sam ranije imala! Zapravo, uvek mi se desavalo da nekih 7 dana pred menstruaciju imam izuzetno otecene i bolne grudi, a toga sada nema, pa mi menstruacija nije ni u najavi, i to me brine! U nedoumici sam. . . Da li mnogo rano brinem? Ako se ne radi o trudnoci da li razlog kasnjenja menstruacije moze biti to sto posle duzeg vremena imam odnose? Ili je posledica uzimanja postinora 2? Koliko sam upucena te pilule bi trebalo da dovedu ranije do menstruacije, pa ne znam da li je uopste moguce da je odloze i koliko bi to bilo normalo? Interesuje me takodje. . . Ako se oplodnja desila pri tom prvom odnosu (9. -10. 01) , kako onda postinor 2 koji sam uzela posle 4 dana moze da deluje na plod, u smislu teratogenosti i da li je u tom slucaju pozeljnije izvrsiti prekid trudnoce? Hvala vam unapred!!!

    Odgovoreno: 21. 01. 2010.

Ostavite komentar