1. Pitanje broj: #50697

    Postovani dr. Imam 34. Godine, operisana mi je leva dojka, uradjena rekonstrukcija, nisam udata, niti sam radjala, ali sam u stalnoj vezi, tako da planiramo porodicu jednog dana, kad sve ovo sto mi se desilo prodje. --- klinicka dijagnoza: microcalcificatio mammae sin. Op. 07. 12. 2009. - mastectomia subcutanea sin. Cum dissectio axillae sin. Reconstructio primaria mammae sin. Cum implantatio endoprothesis (eurosilicone 180 cc) subpectoralis. Drainage. Excisio tu cutis pigmentosum histoloska dijagnoza: 1. 10908/09: ca ductale mammae invasivum (hist. Gr. Ii, nuk. Gr. Ii) , tumor promera 20x20x10 mm. Dcis komponenta cini 65% tumora (komedo i solidni histoloski tip nuk. Gr. Ii) . Limfovaskularna invazija nije prisutna. 2. 10911/09: deo mamile i retromamilarnog prostora bez elemenata mg. 3. 10924/09: ca ductale "in situ" (dcis) gl. Mammae multifocale, kribriformni i solidni histoloski tip, g2 er: sc. 6 pr: sc. 7 her2: 0 dopuna ph: 4. 10925/09-10909/09: sinus histiocytosis et lipomatosis lymphonodorum 1/10 (mikrometastaza u jednom limfnom cvoru) 5. Spoj gornjih kv. 9. Menstrualni status: premenopauzna odluka lekara: konzilijarno odluceno da se primeni adj ht po fac protokolu preko db, uz zoladex 1 ampula, subkutano, mesecno. Po zavrsetku adj ht lecenje nastaviti adj hormonskom terapijom zoladex + nolvadex. --- molila bih vas da mi protumacite gore navedeni nalaz i ujedno da me savetujete sta da radim, posto vidim da mi je odredjena hormonska terapija, a koliko sam saznala ne mogu da planiram trudnocu za vreme iste. Hvala unapred!!

    Odgovoreno: 21. 01. 2010.
    • Poštovana,
      Istivremeno primate hormonalnu i citostatsku terapiju, tako da za sada ne smete da planirate trudnoću, a kasnije i to je pod upitnikom jer trudnoća veoma nepovoljno utiće na patološki proces, u svim slučajevima konsultacija onkologa i ginekologa,.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #50697

    • Ja sam sve to prošla pre 7 god i evo me žive. Samo napred i pozitivno

Ostavite komentar