1. Pitanje broj: #49066

  Postovani, 7 dana nakon popijene pilule za dan posle -escapelle dobila sam slabo krvarenje na dva dana (22. Novembra) , pa srednje - slabije koje je trajalo ukupno 14 dana. Trebala sam inace dobiti ciklus 26. Novembra. Po odlasku kod ginekologa, ustanovljena mi je cista mesovitog sastava na desnom jajniku velicine 3. 5cm sa 3. 8. Tumor markeri su za sada u redu, a beta hcg iz krvi je pokazao da nisam trudna. Cistu treba da proverim za mesec dana. Medjutim, problem je sto jos uvek ne dobijam menstruaciju (normalno bi bila oko 20. Dec) . Zanima me da li se desava da pilula za dan posle ovako poremeti ciklus i koliko jos treba da cekam pre nego sto se javim ginekologu ukoliko ciklus izostane? Da li je pilula mogla uticati na stvaranje ciste? Unapred vam puno zahvaljujem na odgovoru.

  Odgovoreno: 05. 01. 2010.

Komentari na pitanje: #49066

  • Jovana Jovanovic 17. 08. 2020.

   Menstruacija mi je bila 5-og avgusta i trajala je 5 dana,zadnjeg dana menstruacije sam imala nezasticen ldnos gde je partner svrsio u mene,15-og avgusta uvece sam takodje imala nezasticen odnost gde je doslo do ejakulacije i mislim da su mi bili plodni dani,sutradan sam popila escapelle pilulu. Sad me zanima da li ce tableta delovati?Imala sam mucninu,bol u glavi i bol u stomaku se nastavlja i danas.I da li tableta goji?

  • Poštovana imam jedno pitanje imala sam s dečkom odnos 17-og 05 sličajno je kondom ostao u vagini shvatili smo kasno sljedeće jutro nakon 14 h popila sam pilulu za dan poslije i još nisam prokrvarila redovna mjesećnica mi je 05. 06 da li se trebam brinuti ili čekati redovnu mjesečnicu, jer sam čitala da su neke djevojke dobile nakon par dana uzimanja tablete za dan poslije a ja još nisam. Hvala unaprijed na odgovoru!

  • sonja radić 26. 10. 2012.

   Zadnja menstruacija je bila 26. 07. 11. , nezaštičen odnos 05. 08. 11. , eskapelle tbl. Sam popila 12 h poslije, kolike su šanse da ostanem trudna obzirom da se radi o rizičnim danima, a inače imam redovitu menstruacije, dakle svakih 28 dana. Hvala.

  • Takodje, popila sam tabletu 24 h nakon nezasticenog odnosa i ipak ostala trudna. . . Sada jedino brinem da li ce mi dete biti zdravo, ili ce ne daj boze, tableta imati negativan uticaj. . . Tako da je bolje koristiti redovne kontraceptive a ne eskapel jer sam cula od jos par devojaka da nije bila efikasna!

  • Poslednja menstruacija mi je bila 03. 04. 2010. Nezasticen odnos sam imala 18. 04. 2010. Posle 24h sam popisa tabletu escapele. . . . Danas je 19. 05. 2010. Jutros sam uradila test i bio je pozitivan. Tako da sa sigurnoscu mogu da konstatujem da ova tableta ne radi. Pozdrav svima.

  • Htela sam da vas pitam da li pilula escapelle moze da nas ugoji ilil da izazove lose raspolozenje? I koliko traju njeni negativni efekti? Pozdrav

  • znatizeljna 23. 02. 2010.

   Zanima me koliko je pouzdana, ako je pilula konzumirana posle samog odnosa?

Ostavite komentar