1. Pitanje broj: #49066

    Postovani, 7 dana nakon popijene pilule za dan posle -escapelle dobila sam slabo krvarenje na dva dana (22. Novembra) , pa srednje - slabije koje je trajalo ukupno 14 dana. Trebala sam inace dobiti ciklus 26. Novembra. Po odlasku kod ginekologa, ustanovljena mi je cista mesovitog sastava na desnom jajniku velicine 3. 5cm sa 3. 8. Tumor markeri su za sada u redu, a beta hcg iz krvi je pokazao da nisam trudna. Cistu treba da proverim za mesec dana. Medjutim, problem je sto jos uvek ne dobijam menstruaciju (normalno bi bila oko 20. Dec) . Zanima me da li se desava da pilula za dan posle ovako poremeti ciklus i koliko jos treba da cekam pre nego sto se javim ginekologu ukoliko ciklus izostane? Da li je pilula mogla uticati na stvaranje ciste? Unapred vam puno zahvaljujem na odgovoru.

    Odgovoreno: 05. 01. 2010.
    • Poštovana,
      Pilula je dovela do poremečaja menstrualnog ciklusa, i računajte da će te dobiti menstruaciju redovno 30 do 40 dana po prestanku krvavljenja, m cista nije nastala od popijene tablete,.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #49066

    • Poštovani, Popila sam Escapelle pilulu, za dan posle. Prvi ciklus sad dobila na vreme i bio je malo oskudan, videlo se da sam nešto pila. Sada mi kasni drugi ciklus. Da li je moguće prvi ciklus da dobijem regularno a drugi da kasni? Da li je moguće da bude posledica Escapelle? Kada ću dobiti sledeći ciklus? Hvala Vam na odgovoru. Pozdrav.

    • Pozdrav, jako mi je hitan odgovor. Imala sam poslednju mestruaciju 8.12. A nezašticeni odnos 17.12. Popila sam tabletu escapele nakon 30 h a dobila “mestruaciju” nakon 2 nedelje, što znači 6 dana ranije od očekivane. Menstruacija je bila oskudnija nego inače, tamne boje, kraće je trajala, možda 2-3 dana. Pritom, imala sam sve simptome koje imam kada dobijem inaže (bol u leđima, stomaku, osetljive grudi…) Završetkom menstruacije, je sve prestalo. Sada se plađim da li je to bila “lažna menstruacija” ili je pilula učinila svoje i izazvala hormonske promene? Molim Vas za odgovor.

    • Šta se desi ako se pilula uzme posle četvrtog dana od ne zaštićenog odnosa? Osećam mučninu, nemoguće da su rani simptomi trudnoće pošto imam jedno dete i prve mučnine su mi se javile posle mesec dana od začeća?

    • Poštovana, zadnja menstruacija bila mi je 18 og prošlog meseca.trajala 5 do 6 dana tog 5dana sam imala tako reći ne zaštićen odnos. Odnosno ponovljen u roku od 15 min. Ako me razumete? E sada . Popila sam pilulu odmah sutradan u 12h u podne. Očekivala sam menstruaciju 13og jula znači 21 dan. Mediji tim nisam dobila ,imala sam sve simptome sada slabije. Pa se plašim da li nije došlo do trudnoće. Hvala❤️

    • Poštovani,imala sam normalnu menstruaciju 18 juna,29 sam popila escapelle pilulu,i 30 dobila krvarenje koje je trajalo 5 dana, radila sam i test negativan je. Da li je moguće da tableta izazove krvarenje? Popila sam je 10h nakon nezasticenog odnosa.

    • Poštovana, poslednja menstruacija mi je bila 22.12.2021. Nezaštićen odnos sam imala 27. 12. 2021. i 28h posle toga popila tabletu. 9 dana posle tablete počelo je krvarenje prvo braon boje, zatim crvene. Dvostruko manje nego inače. Takođe me boli stomak. Da li treba da se plašim i da posetim lekara? Da li je to što imam krvarenje znak da nisam trudna?

    • Popila sam tabletu 15h nakon rizicnog odnosa i nakon 5 dana sam prokrvarila i krvarenje traje vec 10 dana, opalo mi je 30 posto kose i grudi me bole kao da dojim. Sta da radim i da li je ovo normalno? Hvala

    • Postovani, Poslednja menstruacija mi se zavrsila 3.9. a nezasticen odnos sam imala 4.9. gde sam za manje od 24h popila escapelle tabletu. Dobila sam krvarenje 11.9. i trajalo je 3-4 dana. Nakon toga, do dana danasnjeg nisam dobila menstruaciju, uradila sam 2 testa, oba su bila negativna. Da li postoji mogucnost trudnoce. P.S. danas je 1.11. hvala unapred na odgovoru!

    • Postovani, imala sam ne zasticeni odnos oko 15.05, popila sam eskapel tabletu, sledecu menstruaciju sam dobila 19.06. Od tada sam imala odnose ali sa zastitom, sada mi kasni dva dana. Zanima me da li pilula moze poremetiti ciklus?

    • Jovana Jovanovic 17. 08. 2020.

      Menstruacija mi je bila 5-og avgusta i trajala je 5 dana,zadnjeg dana menstruacije sam imala nezasticen ldnos gde je partner svrsio u mene,15-og avgusta uvece sam takodje imala nezasticen odnost gde je doslo do ejakulacije i mislim da su mi bili plodni dani,sutradan sam popila escapelle pilulu. Sad me zanima da li ce tableta delovati?Imala sam mucninu,bol u glavi i bol u stomaku se nastavlja i danas.I da li tableta goji?

    • Poštovana imam jedno pitanje imala sam s dečkom odnos 17-og 05 sličajno je kondom ostao u vagini shvatili smo kasno sljedeće jutro nakon 14 h popila sam pilulu za dan poslije i još nisam prokrvarila redovna mjesećnica mi je 05. 06 da li se trebam brinuti ili čekati redovnu mjesečnicu, jer sam čitala da su neke djevojke dobile nakon par dana uzimanja tablete za dan poslije a ja još nisam. Hvala unaprijed na odgovoru!

    • sonja radić 26. 10. 2012.

      Zadnja menstruacija je bila 26. 07. 11. , nezaštičen odnos 05. 08. 11. , eskapelle tbl. Sam popila 12 h poslije, kolike su šanse da ostanem trudna obzirom da se radi o rizičnim danima, a inače imam redovitu menstruacije, dakle svakih 28 dana. Hvala.

    • Takodje, popila sam tabletu 24 h nakon nezasticenog odnosa i ipak ostala trudna. . . Sada jedino brinem da li ce mi dete biti zdravo, ili ce ne daj boze, tableta imati negativan uticaj. . . Tako da je bolje koristiti redovne kontraceptive a ne eskapel jer sam cula od jos par devojaka da nije bila efikasna!

    • Poslednja menstruacija mi je bila 03. 04. 2010. Nezasticen odnos sam imala 18. 04. 2010. Posle 24h sam popisa tabletu escapele. . . . Danas je 19. 05. 2010. Jutros sam uradila test i bio je pozitivan. Tako da sa sigurnoscu mogu da konstatujem da ova tableta ne radi. Pozdrav svima.

    • Htela sam da vas pitam da li pilula escapelle moze da nas ugoji ilil da izazove lose raspolozenje? I koliko traju njeni negativni efekti? Pozdrav

    • znatizeljna 23. 02. 2010.

      Zanima me koliko je pouzdana, ako je pilula konzumirana posle samog odnosa?

Ostavite komentar