1. Pitanje broj: #45096

    Postovani, imam27god. Dg: sypco sa insulinskom rezistencijom infertilitas i, amenorrhoea sec. Imam 5kg viska, nista strasno, mada se trudim i ishranom i vezbama, ali ovo je najbolje sto mogu, nisam maljava i nemam preterano bubuljica, umereno. Dugo sam pila kontracepciju i imala redovne menstruacije, ali zadnjih godinu dana pokusavam da zatrudnim pa sam prestala da pijem. Nisam imala ni jednu mestruaciju ove godine sve do septembra kad mi je prepisan gluformin 2x1000 koji sam jako tesko podnosila. Dobila sam jednu menstruaciju. Smanjili smo na 1x1000 i od tada menstruacije opet nema. Nasla sam mu zamenu glucophage. Radila sam hormone i cb, klamidiju, mikoplazmu, ureoplazmi, ogtt,. . Sve je ok. Treba da radim hsg, ali kako kad se to radi nakon mnstruacije koju ja nikako da dobijem? Nakon toga pracenje ovulacije koju ja verovatno nemam. Imate li neki savet? Da idem na vto?

    Odgovoreno: 12. 11. 2009.
    • Poštovana,
      Hzsg se može uradiiti i kada nemate menstruaciju uz prethodni ultrazvučni pregled i merenje debljine endometrija,. Preporuka je da uradite i fsh iz krvi i da se konsultujete sa endokrinologom,. Sam metformin se ne daje kod policističnih jajnika, obično ide u kombinaciji sa hormonalnom terapijom,.
      Pozdrav

Komentari na pitanje: #45096

    • Metformin pijem upravo od kada sam pocela da se savetujem sa endokrinologom. Ne mogu da verujem da pijem pogresne lekove, a pokusavam da sredim pco vec 10 godina. Fsh mi je 4, 8, a endometrijum je 6mm.

Ostavite komentar